Ćavar, Krešić i Muhović poraženi u prvom kolu

Brončana medalja za Rijada Džuhu

Za medalju se Rijad morao boriti protiv čovjeka koji je došao iz repesaža, Tunižanina Houssema Eddinea Choiya i na kraju je slavio 2:1.
Sport / Ostali sportovi | 28. 06. 2022. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH ima još jednu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu. Sada je to već treća brončana u dva takmičarska dana. Za nju se pobrinuo
karatista Rijad Džuho. Rijad je nastupao u kategoriji preko 84 kilograma i već u prvom kolu je uspio savladati Tahu Mahmouda rezultatom 3:2. Nakon toga njegov protivnik u četvrtfinalu je bio Francuz Hendrick Confiac koji nije imao šanse. Rijad je slavio sa uvjerljivih 4:1. Ipak u polufinalu je Rijada zaustavio Širokobriježanin Anđeko Kvesić. Za medalju se Rijad morao boriti protiv čovjeka koji je došao iz repesaža, Tunižanina Houssema Eddinea Choiya i na kraju je slavio 2:1.

Nakon dva dana takmičenja BiH se nalazi na 14.mjestu po broju osvojenih medalja, točnije dijeli to mjesto sa Marokom. Drugog takmičarskog dana na borilišta su izašli Ivona Ćavar, Stefani Krešić i Meris Muhović su poraženi već u prvom kolu, kao i boksači Haris Aganović i Tara Bohatjuk.

Jedini bh boćar na ovim igrama, Andrija Ćorluka je završio na sedmom mjestu u disciplini precizno izbijanje, dok je brzinskom izbijanu na kraju bio peti.

Kopirati
Drag cursor here to close