Šokirao Ruuda

Broady napravio senzaciju, izbacio četvrtog nositelja

Troškovi u tenisu najveći su među svim sportovima za koje znam. Nemam auto. Ne idem na odmor. Nemam kuću", rekao je Broady.
Sport / Ostali sportovi | 07. 07. 2023. u 00:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela su prva velika iznenađenja na ovogodišnjem Wimbledonu. Kod tenisača. Na oduševljenje domaće publike, prvo je kreirao domaći igrač, Liam Broady, 142. igrač svijeta. Koji je na turnir upao sa specijalnom pozivnicom organizatora. Pa je ostvario rezultat koji ga je svrstao u red onih tenisača koji su sa pozivnicom izbacili četvrtog nositelja. 

Britanac je tek četvrti. Prije njega su bili Pat Cash koji je sredio Wilandera 1986. godine, Ivanišević Safina 2001. godine, te Kyrgios Nadala 2014. Ruud je imao 2-1 u setovima, a onda je stao. Rani break za 2-0 Britanca kao da je najavio preokret. U petom setu Ruud nije uhvatio niti gema. Liam je prošao 6-4, 3-6, 4-6, 6-3, 6-0.

Tribine je oduševio i izjavom nakon meča:

"Pričao sam s mamom sinoć, ona ne voli gledati moje mečeve. Rekao sam joj: "Mama, osvojio sam već 80 tisuća (funti)
ovaj tjedan, smiri se malo. Bilo je zastrašujuće izaći na centralni teren, ali to je bio san od moje pete godine. Igrao sam finale juniora na jedinici. Taj teren me nekako ugušio, ispustio sam prednost. Uvijek sam imao problema sa tim velikim terenima".

Ulaskom u treće kolo Lima je zaradio 131.000 funti...

"Nije malo. Tenis je takav sport. Troškovi u tenisu najveći su među svim sportovima za koje znam. Nemam auto. Ne idem na odmor. Nemam kuću. Što se mene tiče, želim moći uzdržavati svoju obitelj na bilo koji način. Da se jednostavno ne brinem do kraja
života", naglasio je Broady strastveni navijač Manchester Cityja.

Kopirati
Drag cursor here to close