Veleslalom u u švedskom Åreu

Brignone slavila, Ljutić odustala

Ovo je za Brignone peta pobjeda ove sezone, treća veleslalomska, ukupno 26. u karijeri čime je matematički ostala u utrci za Mali kristalni globus.
Sport / Ostali sportovi | 09. 03. 2024. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od skijaša koji su ostali bez utrka u tehničkim disciplinama ovog vikenda, skijašice su vozile deseti veleslalom sezone u švedskom Åreu. Dvije voženje su prošle u poprilično promjenjivim uvjetima koji su očito najbolje odgovarali Federici Brignone. 

Brignone je nakon prve vožnje imala poprilično veliki zaostatak iako je bila treća. Sara Hector je odradili fenomenalnu prvu vožnju, tek je Lara Gut Behrami uspjela biti unutar jedne sekunde (+0.61).

Brignone je kasnila sekundi i 16 stotinki, Marta Bassino je bila četvrta (+1.39), Julia Scheib iz Austrije peta (+1.45). Zrinka Ljutić je držala sedmo mjesto nakon prve vožnje, njen zaostatak je bio sekundu i 70 stotinki.

Za razliku od prve vožnje, koja je bila održana u snježnim uvjetima i uz lošiju vidljivost, u drugoj vožnji je skijašice dočekala osunčana staza. U takvim uvjetima je Zrinka Ljutić bila precizna i brza u prvoj polovici staze te je imala veliku prednost na drugom prolaznom vremenu u odnosu na tada vodeću Norvežanku Theu Louise Stjernesund, ali je onda napravila grešku i odustala.

Tako je 20-godišnja Zagrepčanka nakon devet uzastopnih plasmana među 30 najboljih, od čega ih je osam bilo u Top 15, prvi put u ovoj sezoni ostala bez bodova. Julia Scheib nije uspjela prestići Stjernesund, ali zato jest Marta Bassino. Međutim, Brignone je odradila sjajnu drugu utrku, prvo je bila brža od Bassino za sekundu i 47 stotinki.

Lara Gut - Behrami nije mogla bolje od 2:11.42, dok je Sara Hector napravila veliku pogrešku u gornjem dijelu staze i prednost iz prve vožnje se jednostavno istopila. Brignone je bila brža 33 stotinke. Ovo je njena peta pobjeda ove sezone, treća veleslalomska, ukupno 26. u karijeri čime je matematički ostala u utrci za Mali kristalni globus. Razlika između Federice i Lare Gut - Behrami je uoči finala u austrijskom Saalbachu 95 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close