Cheerleading

Bosna i Hercegovina oduševila na svom prvom sudjelovanju na Europskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina se natjecala u 3 ekipne discipline i ostvarila odlične rezultate
Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2023. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put u povijesti reprezentacija Bosna i Hercegovina je sudjelovala na Europskom prvenstvu u cheerleadingu. Više od 3 500 sportaša iz 22 zemlje sudjelovalo je na Europskom prvenstvu koje se održalo u Veroni u Italiji od 30.06. do 02.07.

Bosna i Hercegovina se natjecala u 3 ekipne discipline i ostvarila odlične rezultate

Pred juniori cheerleading osvojeno 6 mjesto

Juniori cheerleading osvojeno 4 mjesto

Performance cheer jazz osvojeno 7 mjesto

Cheerleading ekipe spremala je izbornica Nikolina Čolak, dok je performance cheer jazz ekipu spremala izbornica Dajana Markotić.

Foto: PR /  Bosna i Hercegovina oduševila na svom prvom sudjelovanju na Europskom prvenstvu

''Velika je čast biti među 22 zemlje, sportašice i sportaši su se naporno spremali za Europsko prvenstvo. Unatoč tome što nismo imali uvjete za pripreme kakve su imale druge zemlje, ekipe su pokazale svoj talent i oduševile sve prisutne kao i komentatore prvenstva. Olimpijski kanal je prenosio uživo prvenstvo, a nakon svakog nastupa ostali su oduševljeni izvedbama Bosne i Hercegovine jer na nas kao nekoga tko sudjeluje prvi put nitko ozbiljno nije ni računao. Mi osobno nismo vršili nikakav pritisak kako na sportašice i sportaše tako ni na izbornice i stručni stožer. Dogovor je da se na našem prvom Europskom prvenstvu pokažemo u najljepšem svjetlu i da steknemo iskustvo kako bismo za iduće se znali još bolje pripremati. U juniorima cheerleading nam je za malo izmakla medalja, ali to nam je ujedno i dalo veliki vjetar u leđa za ubuduće jer znamo da smo na dobrom putu. Naša juniorska reprezentacija podigla je u sred nastupa transparent na kojem je na engleskom jeziku pisalo  3 nacije, jedna Zemlja Bosna i Hercegovina. Transparent je izazvao opće oduševljenje kod svih prisutnih u dvorani kao i kod komentatora na prijenosima uživo'', kazali su iz Cheerleading saveza BiH.

Nadaju se da ovi odlični nastupi sportaša i sportašica neće proći ne zapaženo i da će ubuduće imati podršku institucija kako bi redovno sudjelovali na prvenstvima te samim time mogli rasti rezulta

Kopirati
Drag cursor here to close