Borba za europski naslov

Borilački spektakl na otvorenom: Marin Čarapina pred ispitom karijere

Mostar će 18. rujna biti domaćin velikog borilačkog spektakla.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2021. u 11:50 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će 18. rujna biti održana atraktivna priredba u muaythai,drevnom sportu koji je odnedavno i član olimpijske obitelji. Mostarac Marin Čarapina imat će meč  karijere protiv češkog borca Josefa Talafausa, a meč je licenciran za titulu profesionalnog prvaka Europe u kategoriji do 79,38 kg.

Priredbu je licencirala i verificirala WMC, svjetska muaythai asocijacija, sa sjedištem u Bangkoku na Tajlandu. Meč nije samo od velike važnosti za Čarapinu, nego i za cjelokupni bosanskohercegovački sport.

Ovo je prvi meč ovakve prirode u samom Mostaru, a održat će se na otvorenom, na platou Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

“Rijetko je koji sport kao tajlandski boks, kojeg popularno zovu najteži borilački sport u stojećem stavu, čekao skoro tri desetljeća da postane olimpijski sport, ali je ipak dočekao, itekako zasluženo. Naša Hercegovina i naš Mostar su bili prvi u Bosni i Hercegovini koji su počeli prakticirati ovaj drevni istočnjački sport, prezentirajući svoje znanje i umijeće diljem Europe i Svijeta. Ne tako rijetko donosili su kolajne doma, kao prvaci Bosne i Hercegovine, prvaci Republike Hrvatske, kolajne sa raznih međunarodnih turnira i prvenstava”, priopćili su iz Kluba Tajlandskog boksa “Ludvig Pavlović”, jednog od organizatora ovog spektakla.

“Marin Čarapina, rođeni Mostarac, sinonim je ovog sporta za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i puno šire. Višestruki prvak Bosne i Hercegovine, Hrvatske, te kolekcionar najsjajnijih kolajni i pokala na raznim međunarodnim natjecanjima. WMC, svjetska asocijacija ga je pratila pomno i kada je zaista ispunio sve uvjete, dala je suglasnost da Marin može raditi meč za titulu profesionalnog prvaka Europe u težinskoj kategoriji do 79,38 kg. Njegov protivnik je renomirani borac iz Češke Jozef Talafous. Momak koji je prošao u ovom sportu gotovo sve, a mlad je i željan dokazivanja i slave. Bit će to za Marina zaista ispit karijere”, stoji u priopćenju Kluba Tajlandskog boksa “Ludvig Pavlović”.

Kopirati
Drag cursor here to close