Najbolja bh. plivačica

Bisera Lani uručila diplomatsku putovnicu

Tom prilikom ministrica Turković je istaknula zadovoljstvo jer je svečanost uručenja diplomatske putovnice mladoj bh. sportašici organizirana u obnovljenom i prelijepom atriju Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2022. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila je u srijedu, 14. rujna 2022. godine, diplomatsku putovnicu najboljoj bh. plivačici Lani Pudar.

Tom prilikom ministrica Turković je istaknula zadovoljstvo jer je svečanost uručenja diplomatske putovnice mladoj bh. sportašici organizirana u obnovljenom i prelijepom atriju Ministarstva vanjskih poslova BiH, koji je danas i svečano otvoren.

''Danas atrij otvaramo sa najljepšim povodom. Sa nama je europska prvakinja i jedna od najboljih svjetskih plivačica Lana Pudar. Lana, želimo ti dobrodošlicu u Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Želim istaknuti da su nam tvoje medalje posljednjih mjeseci donosile radost. Cijela je država sa nestrpljenjem čekala tvoje nastupe i učinila si nas ponosnima. Tvoj je uspjeh inspiracija i poticaj mladima, ne samo da napreduju, već da to čine u Bosni i Hercegovini i za Bosnu i Hercegovinu. Svi smo dirnuti, tvojim optimizmom, odnosom prema državi i patriotizmom. U ovako izazovnim vremenima, to dobiva jedan dublji i veći značaj. Zadovoljstvo mi je uručiti ti diplomatsku putovnicu Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će to biti olakšica i naš doprinos nastavku tvoje uspješne karijere'', naglasila je ministrica.

Dodala je da smo svi svjesni da je financiranje sporta jedna od stvari koje nisu trajno i sistemski riješene na državnoj razini i da je potrebno da država razvija svoje kapacitete u svim segmentima i bude u prilici da sistemski pomogne vrhunskom i masovnom sportu. To je nešto što ćemo morati definitivno i trajno riješiti u periodu pred nama.

''Činjenica je da si na svjetskoj sceni zablistala unatoč teškim uvjetima i za to zaslužuješ posebne čestitke. Hvala Lana na svemu i posebno na tome što ćeš nositi ovu putovnicu sa bosanskohercegovačkim grbom i našu zastavu širom svijeta'', završila je svoje obraćanje ministrica Turković.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar izrazila je zahvalnost ministrici Turković na dodjeljivanju diplomatskog pasoša i podršci njenom dosadašnjem radu. 

Šesnaestogodišnja Mostarka Lana Pudar osvojila je zlatnu i brončanu medalju u disciplini delfin na Evropskom seniorskom plivačkom prvenstvu u Rimu u kolovozu ove godine. Lana je posljednjih mjeseci, na tri velika međunarodna natjecanja – Europskom juniorskom prvenstvu, Mediteranskim igrama, te Europskom seniorskom prvenstvu osvojila ukupno sedam medalja, od čega pet zlatnih.

Kopirati
Drag cursor here to close