Davis Cup by Rakuten

BiH protiv Švedske

Sport / Ostali sportovi | 28. 11. 2022. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvlačenje za kvalifikacijske mečeve u "Davis Cup by Rakuten" natjecanju za 2023. godinu održano je jučer u španjolskoj Malagi.

U finalnoj grupnoj fazi igrati će najboljih 16 reprezentacija svijeta, koje će svoje sudjelovanje u grupnoj fazi tražiti kroz predstojeće kvalifikacijske mečeve.

Voljom žrijeba Davis Cup reprezentacija BiH će početkom veljače sljedeće godine igrati u gostima protiv Švedske, trinaeste reprezentacije na službenoj rang listi najboljih reprezentacija svijeta. Teniska reprezentacija BiH nalazi se na 29. mjestu rang liste.

Najbolji rangirani tenisači Švedske su braća Mikael i Elias Ymer. Mikael Ymer je 71 igrač svijeta, a njegov stariji brat Elias se trenutno nalazi na 130 mjestu najboljih tenisača svijeta, dok je Andre Goransson u dubl konkurenciji 73. tenisača svijeta, priopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Pobjedom nad Švedskom, bosanskohercegovački reprezentativci Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić, Mirza Bašić, s izbornikom Zoranom Zrnićem, izborili bi plasman u skupnu fazu "Davis Cupby Rakuten" natjecanja, što je bio najbolji rezultat ove generacije. 

Kvalifikacijski Davis Cup meč između Švedske i BiH će se odigrati 3., 4. ili 5. veljače 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close