SP u sjedećoj odbojci

BiH slavila na otvaranju turnira

Prvo Svjetsko prvenstvo igralo se 1983. godine u Nizozemskoj, gradu Deldenu, dok je posljednji domaćin bio Arnhem prije četiri godine.
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2022. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurnom pobjedom nad selekcijom Srbije, reprezentacija BiH je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu, kojem je domaćin Sarajevo, odnosno Ilidža. Selekcija Srbije je ušla bolje u meč, od početnih 6:2, do prednosti od 15:10, ali je nakon toga BiH napravila veliku seriju 15:2, kojom pravi proreokret i privodi set kraju 25:17.

U nastavku dominacija domaćih odbojkaša koji protivniku prepuštaju svega sedam poena u drugom setu. Nešto više uzbuđenja ponudio je treći set u kojem je BiH ispustila pet poena prednosti, ali je na kraju zaključila priču s 25:22. U skupini A, pored BiH se nalaze još reprezentacije Japana i SAD.

"Prva je utakmica, nadali smo se da neće prevladati emocije, trebalo nas je u prvom setu probuditi. Ono što je u drugom setu pokazano je generalno naša igra. Imamo mali problem u ovim grupnim fazama takmičenja, zbog opuštenosti, mislimo da su protivnici slabiji. Kako što smo vidjeli ovdje nema slabih protivnika, svi igraju", izjavio je izbornik Mahmutović.

Prvo Svjetsko prvenstvo igralo se 1983. godine u Nizozemskoj, gradu Deldenu, dok je posljednji domaćin bio Arnhem prije četiri godine. Iran je reprezentacija sa najviše medalja (10), od čega je sedam zlatnih, dok reprezentacija BiH u svojoj riznici ima šest medalja. Tu su tri titule svjetskog prvaka, iz Kaira, Roermonda i Elblaga.

Kopirati
Drag cursor here to close