Zamjenski domaćin

BiH domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

''Veoma sam zadovoljan odgovorom nekoliko članica koje su ponudile da budu domaćini događaja – takva podrška je veoma cijenjena''
Sport / Flash | 01. 04. 2022. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski odbor za paraodbojku odabrao je grad Sarajevo u Bosni i Hercegovini, kao zamjenskog domaćina za Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci za muškarce i žene koje će se održati u studenom 2022., a točni datumi bit će poznati nakon pregovora o ugovoru. Iako je prvobitno ovo natjecanje trebalo biti održano u Kini, zbog pandemije COVID-19 došlo je do promjene.

Predsjednik svjetske paraodbojkaške federacije, Barry Couzner, izjavio je: „Veoma sam zadovoljan odgovorom nekoliko članica koje su ponudile da budu domaćini događaja – takva podrška je veoma cijenjena – a sa njihovim iskustvom na nivou zona, siguran sam da će BiH planirati i realizirati odličan događaj za sportaše. Veliko je olakšanje znati da će se Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci 2022., kao i 13. natjecanje za muškarce i 8. natjecanje za žene, biti održano unatoč izazovima COVID-a.”

Sportski direktor za svjetsku paraodbojku, Lori Okimura, ovom prilikom je kazao: „Želio bih istaknuti koliko značajno vidjeti tako veliko interesiranje za održavanje odgođenog Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci 2022. godine. Hvala svim zemljama koje su sudjelovale u ovom ubrzanom procesu u pronalaženju zamjenskog grada domaćina za turnir. Također bih želio odati priznanje za naporan rad i izuzetnu podršku koju je kineski lokalni organizacijski odbor iznio kao naš prvobitni domaćin sve dok njihove napore nije zaustavila globalna pandemija. S takvim pozitivnim interesiranjem i snažnim ponudama koje će Upravni odbor razmotriti iz cijelog svijeta, nastavit ćemo raditi sa svim ovim zemljama u našem otvorenom procesu nadmetanja kako bismo promovirali više turnira u budućnosti.”

Podsjećamo, bosanskohercegovačka muška reprezentacija je do sada osvojila tri Svjetska prvenstva u sjedećoj odbojci, a ovo je prvi put da je naša država domaćin ove manifestacije. Točan datum bit će naknadno poznat, a u našu državu će doći 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih reprezentacija svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close