(Ne)zakonitosti

Biciklistički savez RS preuzeo Biciklistički savez BiH

Iz Biciklističkog saveza Srpske je precizirano da savez na razini BiH već 14 godina radi suprotno Zakonu o sportu BiH…
Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2023. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Biciklističkog saveza Republike Srpske odlučio je da zbog nezakonitog rada privremeno preuzme rukovođenje Biciklističkim savezom BiH, a do njegovog osnivanja kancelarijom u Banjaluci upravljat će aktualni predsjednik Biciklističkog saveza Srpske Tihomir Kuvalja i glavni tajnik Goran Guska.

Iz Biciklističkog saveza Srpske je precizirano da savez na razini BiH već 14 godina radi suprotno Zakonu o sportu BiH, te da je problem što u Federaciji BiH nikada nije osnovan Biciklistički savez FBiH, na šta je godinama upozoravano.

''Ova mjera iznuđena jer su predstavnici iz FBiH punih 14 godina zaobilazili zakon i u gotovo svakoj prilici trudili se da podmetnu klipove u točkove predstavnicima Srpske. To im je bilo olakšano jer su mimo zakona osnivali klubove i registrirali ih u krovni savez, te na taj način dobivali više ruku u Skupštini saveza'', naveli su iz Biciklističkog saveza Srpske.

Predstavnici iz Srpske ponavljaju da je odluka zakonita, te da će do osnivanja Biciklističkog saveza BiH uredom Biciklističkog saveza BiH iz Banja Luke upravljati Kuvalja i Guska.

 

Kopirati
Drag cursor here to close