Europsko prvenstvo za seniore

Bh. taekwondoisti idu po prvu medalju

Po prvi put Bosna i Hercegovina ima priliku osvojiti medalju na Europskom prvenstvu za seniore.
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2021. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Evropsko prvenstvo u taekwondou za senior održat će se sljedećeg vikenda u Sofiji, a Bosnu i Hercegovinu predstavljat će četiri natjecatelja.

U kategoriji seniorki do 62 kilograma nastupit će Marija Štetić, dok će u kategoriji do 73 kilograma nastupiti Dora Marušić.

U kategoriji seniora nastupaju Nedžad Husić u kategoriji do 74 kilograma te Dinko Šegedin u kategoriji do 87 kilograma.

Po prvi put Bosna i Hercegovina ima priliku osvojiti medalju na Europskom prvenstvu za seniore, a prvog dana natjecanja na borilišta će izaći Marija Štetić i Nedžad Husić.

Drugog dana borit će se Dora Marušić i Dinko Šegedin.

Podsjećamo, predstavnici BiH su na Europskom prvenstvu za kadete održanom u Sarajevu prošle godine osvojili osam medalja, od čega četiri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.

Štetić, Husić i Šegedin su predstavnici na Olimpijskim igrama koje bi trebale biti održane u Tokiju ove godine, pa će im ovaj događaj biti sjajna prilika za provjeravanje forme pred kvalifikacije za Olimpijadu.

Osim natjecatelja bh. izaslanstvo na prvenstvu u Sofiji čine i predstavnici Taekwondo saveza BiH, Samir Šarić i Vedran Ćubela koji bi ovom prilikom trebali potpisati Ugovor o održavanju Europskog prvenstva za juniore sa predstavnicima Europske Taekwondo Federacije.

Prvenstvo bi trebalo biti održano krajem godine u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close