Talijani

Berrettini, Bartocci, Carbonara na US Openu...

Bartocci se doselio u New York 2007. godine. Pratio je nastupe i ostalih igrača na ovom turniru.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2019. u 12:32 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Corrado Barazzutti je krajem sedamdesetih godina bio TOP 10 igrač. 1977. godine se probio do polufinala US Opena. 42 godine kasnije Italija je čekala ponavljanje tog rezultata. I nije sigurno očekivala Mattea Berrettinija, iako je Talijan do New Yorka imao više nego solidnu sezonu. Osvojio je Budimpeštu, Stuttgart, izgubio finale Münchena. Na dvije različite podloge, sada je najveći rezultat karijere ostvario na trećoj. I tako je postao tek treći Talijan koji je uspio doći do polufinala na Grand Slam turnirima općenito. Na najteži mogući način, nakon velikog okršaja s Francuzom Gaelom Monfilsom u pet setova. Okršaja koji je trajao skoro četiri sata i koji je na odlučen u tie breaku petog seta. Imao je u petom setu Berrettini 2:0, 4:2, meč lopte kod 5:4, 6:5, iskoristio je tek petu.

''Teško se sjećam cijelog meča, tek nekih detalja, meč lopte. Ovo je moje prvo polufinale. Nikada ranije nisam dobio meč ovdje, nisam očekivao da ću napraviti ovo. Toliko toga mi se događa u glavi. Primio sam hiljadu poruka... Sanjao sam o ovome. Idem malo uživati a onda se okrećem izazovu Nadalu u polufinalu'', bio je naravno pun dojmova nakon meča Berrettini. Monfils je imao nekako više navijača, ali je i Berrettinijev boks ispunjen.

Posebna priča je Giovanni Bartocci, vlasnik restorana ''Via Della Pace'' na East Villageu, mjesta na kojem se hrani Berrettini od početka turnira. Bartocci je pažnju privukao majicom na kojoj je pisalo "Carbonara"

''Nevjerojatan je, on je ustvari navijao od zagrijavanja, zapravo je vrištao. On je poseban momak, spreman je navijati, ali i nasmijati vas. Bio je tu i na prethodnim mečevima, a onda mi je poslao poruku. Da li ima šanse da dobijem kartu? Ja sam rekao, ti si s mojom ekipom u boksu, ne brini.''

Bartocci se doselio u New York 2007. godine. Pratio je nastupe i ostalih igrača na ovom turniru.

''Uvijek volim ići i dati podršku talijanskim igračima. Za imigrante je nevjerojatno vidjeti nekoga tko brani boje vaše zemlje.'' Naravno da je carbonara bila prvi izbor Bartoccija talijanskim tenisačima, ali je morao malo mijenjati menu jer su oni morali donekle paziti na ishranu.

Kopirati
Drag cursor here to close