23-godišnja Hrvatica

Donna Vekić čudesnim preokretom do četvrtfinala US Opena

Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Goerges i prva pobjeda hrvatske igračice koja je tako po prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala na nekom Grand slam turniru.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2019. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska tenisačica, 23-godišnja Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale US Opena zahvaljujući 6-7 (5), 7-5, 6-3 pobjedi protiv Njemice Julije Goerges nakon dva sata i 42 minute igre u 4. kolu.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Goerges i prva pobjeda hrvatske igračice koja je tako po prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala na nekom Grand slam turniru. Bio joj je ovo treći nastup u 4. kolu, a dosada je gubila od Goerges u Wimbledonu lani i od Britanke Johanne Konte ove godine u Roland Garrosu, javlja Hina.

Vekić je do pobjede protiv Goerges stigla velikim preokretom, u drugom je setu Njemica servirala za meč kod vodstva 5-4 i imala meč-loptu, no Osječanka se nije predavala i njezina se poznata borbenost na kraju apsolutno isplatila.

''Ne znam kako sam dobila ovaj meč. Julia je odlično servirala, imala je i meč-loptu, a u tom sam trenutku jedino željela vratiti servis u polje jer sam znala da igram dobro i da u izmjeni s osnovne linije imam šansu osvojiti poen'', rekla je Vekić nakon susreta, javila je Hina.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarke Belinde Benčič koja je u 4. kolu svladala braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta Japanku Naomi Osaku sa 7-5, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close