Novi trener mladog Danca

Becker: Holgerova mama je najvažniji član ove ekipe

"Dopadaju mi se njegovi emotivni ispadi. Po tome me podsjeća na Novaka Đokovića s kojim sam ranije radio i koji se također ponekad loše ponašao na terenu", kaže Becker.
Sport / Ostali sportovi | 20. 10. 2023. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četvrtfinala Wimbledona, mladi, talentirani Danac, Holger Rune nije povezao dvije pobjede na Touru. Na posljednjih šest od sedam turnira poražen je u prvom kolu. Totalno je van forme. Promijenio je trenera, sada će raditi s Borisom Beckerom u završnici ove sezone. Izazov svakako za Borisa kojem je ovo prvi trenerski posao nakon izlaska iz zatvora.

"Ja već imam ideju kako to da popravim. Sve počinje sa stavom, načinom razmišljanja, psihologijom. Dopadaju mi se njegovi emotivni ispadi. Po tome me podsjeća na Novaka Đokovića s kojim sam ranije radio i koji se također ponekad loše ponašao na terenu. Pitanje je samo koliko brzo može da vrati koncentraciju, koliko brzo može da se fokusira ponovo na meč. Naravno, bilo bi glupo da ja sada kažem da će Rune postati prvi na svijetu ili osvojiti Roland Garros", rekao je Becker koji se posebno dotakao jedne osobe u staffu mladog Danca. To je mama Aneke.

"Ona je najvažniji član Holgerovog stručnog stožera. Ništa ne funkcionira bez nje. Uostalom, moj cilj nije da izbacim mamu nego da dobijemo meč. Zovem je četiri puta dnevno da vidim što Holger radi. Moramo zajedno da riješimo ovu zagonetku, kako da on ostvari svoj maksimum", istakao je Boris.

Kopirati
Drag cursor here to close