Obavljen ždrijeb

Bašić otvara protiv Mikaela Ymera

Bašić je daleko iskusniji u odnosu na Mikaela koji je Davis Cup počeo igrati 2015. godine, ukupno je Šveđanin odigrao 22 meča, samo jednom je nastupio u igri parova. Mirza je posljednji meč za reprezentaciju u singlu odigrao prošle godine u Tunisu...
Sport / Ostali sportovi | 02. 02. 2023. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Royal Tennis Hallu obavljen ždrijeb, na teren će prvi sutra od 16 sati Mikael Ymer i Mirza Bašić. Mirza koji je trenutačno 294. igrač na svijetu, pokušat će iznenaditi najbolje rangiranog domaćeg tenisača, Mikaela Ymera koji je u ovom trenutku puno bolje rangiran (60. na svijetu).

Bašić je daleko iskusniji u odnosu na Mikaela koji je Davis Cup počeo igrati 2015. godine, ukupno je Šveđanin odigrao 22 meča, samo jednom je nastupio u igri parova. Mirza je posljednji meč za reprezentaciju u singlu odigrao prošle godine u Tunisu, kada je propustio veliku priliku protiv Maleka Jazirija. Protiv Meksika je igrao parove. Posljednju pobjedu u singlu Mirza je ostvario protiv Jirija Veselyja u dva seta.

U drugom singlu prvog dana sastaju se Elias Ymer i Damir Džumhur. I drugi Ymer je bolje rangiran od Džumhura, ali bi i u ovom duelu iskustvo donekle trebalo biti na strani Džumhura. U subotu u 13 sati na rasporedu je meč u konkurenciji parova, u kojem će za reprezentaciju Švedske nastupiti Andre Goransson i Filip Bergevi, dok BiH ide s provjerenim i igranim dublom Mirza Bašić - Tomislav Brkić.

Po završetku ovog meča očekuju se još dva u pojedinačnoj konkurenciji, i to Mikael Ymer - Damir Džumhur, Elias Ymer - Mirza Bašić.

Kopirati
Drag cursor here to close