Na radost publike

Barty, Osaka i Nadal se vraćaju na turnire u Australiji početkom siječnja

Organizatori su objavili da se za turnir prijavilo devet od prvih deset tenisačica.
Sport / Ostali sportovi | 10. 12. 2021. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australka Ashleigh Barty, Naomi Osaka i Rafael Nadala vratit će se na teniske turnire početkom siječnja u Australiji, objavili su organizatori turnira u Adelaideu i Melbourneu.

Prva tenisačica svijeta Barty nije igrala od eliminacije u trećem kolu US Opena u rujnu. Iako je ranije prekinula sezonu, Australka koja je ove godine osvojila pet turnira, a među njima i Wimbledon, sačuvala je prvo mjesto na WTA ljestvici.

Sada je najavila sudjelovanje na turniru u Adelaideu koji se održava od 2. do 9. siječnja i služi kao priprema za Australian Open.

Organizatori su objavili da se za turnir prijavilo devet od prvih deset tenisačica.

Japanka Naomi Osaka, koja jer prošle godine pala na 13. mjesto na WTA ljestvici nakon niza psiholoških problema, sudjelovat će na turniru u Melbourneu od 3. do 9. siječnja koji je također priprema za Australian Open (od 17. siječnja).

Osim Osake, braniteljice naslova na Australian Openu, sudjelovanje na turniru u Melbourneu najavila je i osvajačica US Opena Britanka Emma Raducanu i Rumunjka Simona Halep.

Rafael Nadal, koji je pauzirao od početka kolovoza zbog problema s lijevim stopalom zahvaćenim sindromom Muller-Weiss, što je degenerativna bolest koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala, sudjelovat će također na turniru u Melbourneu.

Prije tog službenog povratka natjecanjima Španjolac, šesti na ATP ljestvici, izrazio je početkom studenog želju da sudjeluje na egzibicijskom turniru u Abou Dhabiju krajem prosinca prije nego odleti za Australiju, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close