Španjolac o broju osvojenih Grand Slam titula

Nadal: Novak je najbliži rekordu

"Đoković je u najboljoj poziciji da bude tenisač s najviše osvojenih GS titula. Ne trebamo se zavaravati. Federer je tu gdje jeste, baš kao i ja. Dok Novak igra dobro. To je realnost, ne možemo je ignorirati" tvrdi Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 07. 12. 2021. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj je 2021. godine, Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer u narednu ulaze s istim brojem osvojenih Grand Slam naslova, po dvadeset. Upravo zbog toga se podigla i velika prašina oko toga hoće li ili ne Novak nastupiti na prvog velikom naredne godine, Australian Openu, jer Nadal bi trebao igrati.

Međutim, treba znati kako je Đoković ove godine skoro uzeo sva četiri, Nadal je posljednji put slavio prošle godine u Parizu, dok je Federer prije tri godine osvojio Australian Open. Ovdje treba dodati činjenicu da su zbog ozljeda Nadal i Federer propustili dobar dio prošle sezone.

Nadal bi se trebao vratiti na ekshibiciji u Abu Dhabiju, planirao je igrati i Australiju, ali naravno treba vidjeti, kako će se stvari razvijati.

"Đoković je u najboljoj poziciji da bude tenisač s najviše osvojenih GS titula. Ne trebamo se zavaravati. Federer je tu gdje jeste, baš kao i ja. Dok Novak igra dobro. To je realnost, ne možemo je ignorirati. Naravno, ne znamo što će se događati narednih mjeseci, ali u situaciji kakva sada jeste, Novak je favorit.

Nadal je kratko spomenuo i igrače koji su ove godine pravili dovre rezultate, od Tsitsipasa koji je bio u finalu Roland Garrosa, preko Medvedeva koji je uzeo US Open, do Zvereva koji je obilježio završni turnir u Torinu.

"To nisu tenisači iz nove generacije, ne možemo ih više tako zvati. Igrači poput Medvedeva, Zvereva, Tsitsipasa su prošli tu fazu", naglasio je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close