Mostarci, oprez!

"Sports gang": Banda koja će vas dovesti u red

"Sports gang" projekt je koji promovira vježbanje, a na svojim službenim stranicama studentice korisnicima rado dijele besplatne savjete o vježbanju i zdravom životu.
Sport / Ostali sportovi | 30. 06. 2021. u 12:46 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zaključile smo da želimo ostati u Mostaru nakon završetka studija te osnovati nešto svoje. Pokrenule smo stranice na Instagramu i Facebooku i tako se rodio 'Sports gang'", kazale su za Bljesak.info Jelena Milinović i Stela Ećimović.

Naime, iako iz različitih mjesta, ove dvije studentice Studija kineziologije u Mostaru dijele ljubav prema sportu i zdravom načinu života, a upravo ta ljubav izrodila je "Sports gang".

"Cilj nam je potaknuti što više ljudi na život punim plućima, na aktiviranje te pretvaranje zdravog života u naviku", istaknula je Milinović.

"Sports gang" brend je koji promovira vježbanje, a na svojim službenim stranicama studentice korisnicima rado dijele besplatne savjete o vježbanju i zdravom životu.

Foto: Facebook / 'Sports gang': Jelena Milinović i Stela Ećimović 

Kako ističu, posebnu pažnju htjele su obratiti na svoje kolege studente koji zbog loših prehrambenih navika, ali i brzog načina života te nedostataka vremena često ne vode brigu o svojem zdravlju.

"Sports gang" građanima nudi brojne projekte, ali i online treninge.

Kako navode, nude i individualne treninge s nogometašima mlađih uzrasta, kao i plan i program pripreme trkača za utrku, ali i treninge onih koji su novi u trkačkom svijetu.

Projekt "Vježbajmo zajedno"

Iza njih su već brojni projekti, a jedan od najvećih je zasigurno "Vježbajmo zajedno" u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

"Projekt je uključivao besplatne treninge dva puta tjedno za sve studente Sveučilišta u Mostaru, a financirao ga je Studentski zbor. Trajao mjesec dana i sudjelovalo je preko 500 studenata", naglasila je za Bljesak.info Ećimović.

Naime, više od 500 studenata različitih smjerova i fakulteta vježbalo je zajedno okupljeno oko ideje zdravlja i zdravog života.

"Tijekom projekta 'Vježbajmo zajedno' smo shvatile kako se velika većina mladih uopće ne bavi tjelesnom aktivnošću, što je poražavajuće", navela je za Bljesak.info Milinović.

Kako ističu, sudionici projekta su bili posebno oduševljeni vježbanjem u prirodi, ali i zajedništvom tijekom projekta.

Nešto novo u Mostaru

Članice "Sports ganga" bile su dio projekta "Tjelesna aktivnost bez granica" u organizaciji Udruge Zdravi život- Kinezis.

Naime, one su tri mjeseca bile trenerice u projektu te s ljubavlju i požrtvovnošću radile s najmlađima.

Također, prije samo nekoliko dana bile su dio organizacijskog tima Dječjih atletskih igara u Mostaru koje su okupile brojne mališane i roditelje grada na Neretvi.

Milinović i Ećimović imaju brojne planove za budućnost. Neki od njih su pokretanje različitih oblika vježbanja i treninga, kao i pokretanje Škole skijanja u zimskom periodu.

Želja im je otvoriti vlastiti prostor za vježbanje, a njihov rad već su prepoznale brojne sportske udruge u Mostaru te je samo pitanje vremena kada će se to i ostvariti.

Do tada one nastavljaju raditi ono što najbolje znaju, a to je prenositi znanje i promovirati zdravlje.

Kopirati
Drag cursor here to close