Obranio naslov

Bagnaia: Nevjerojatan osjećaj

Ovo je za 26-godišnjeg momka iz Torina bila 18. pobjeda u Moto GP klasi, ukupno 28. u karijeri. U ovoj sezoni je slavio sedam puta, dok je težak pad doživio na VN Katalonije.
Sport / Ostali sportovi | 27. 11. 2023. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francesco Bagnaia je obranio naslov svjetskog prvaka u Moto GP klasi. Za drugu titulu Bagnaia je trebao peto mjesto na VN Valencije, a pitanje prvaka je odlučeno nakon što je Jorge Martín pao u trećem krugu.

Ovo je za 26-godišnjeg momka iz Torina bila 18. pobjeda u Moto GP klasi, ukupno 28. u karijeri. U ovoj sezoni je slavio sedam puta, dok je težak pad doživio na VN Katalonije. Prilikom pada Brad Binder mu je svojim motociklom prešao preko noge, naravno nenamjerno. Međutim, Bagnaia se vrlo brzo oporavio i već na VN San Marina je zauzeo treće mjesto.

"Nevjerojatno, nevjerojatan osjećaj. Trenutno ne mogu mnogo toga da kažem. Bila je to dugačka trka – 27 krugova muke jer se nisam osjećao dobro po pitanju prednjeg dijela motocikla. Onda sam propustio vozače KTM i osjećao sam se bolje – možda zbog pritiska… U posljednjih nekoliko krugova sam bio potpuno bez guma i bilo je veoma teško. Na kraju smo osvojili i titulu i pobijedili na trci – bolje od ovog bilo bi nemoguće", rekao je
Bagnaia.

Kopirati
Drag cursor here to close