Srećom u nesreći

Francesco Bagnaia doživio užasno težak pad

U prvom zavoju su stradali Bezzecchi, Zarco, Alex Marquez, Di Giannantonio i Bastianini, a onda je u izlasku iz istog teško pao svjetski prvak Francesco Bagnaia. Prilikom pada, njega je jednostavno pregazio Brad Binder.
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2023. u 01:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teška nesreća obilježila je start utrke MotoGP klase na VN Katalonije. U prvom zavoju su stradali Bezzecchi, Zarco, Alex Marquez, Di Giannantonio i Bastianini, a onda je u izlasku iz istog teško pao svjetski prvak Francesco Bagnaia. Prilikom pada, njega je jednostavno pregazio Brad Binder. Bastianini i Bagnaia su prevezeni u medicinski centar. Medicinski direktor MotoGP klase Angel Charte je pojasnio što se dogodilo sa svjetskim prvakom.

Video: Početak utrke za VN Katalonije 

"Pecco je imao tešku politraumu, motocikl ga je pregazio u predjelu femura i tibije. Napravili smo rendgensku snimku tog područja i uočili manju ozljedu za koju ne znamo je li trenutna ili stara. Morali smo hitno napraviti CT i zato jeste završio u bolnici. Na lubanjskoj, torakalnoj i abdominalnoj razini on je cijelo vrijeme bio normalan. Bio je pri svijesti i orijentiran", pojasnio je Charte. Par sati kasnije se pojavila informacija kako je Bagnaia prošao bez prijeloma uz nekoliko kontuzija.

Kopirati
Drag cursor here to close