Mlada Amerikanka

Australian Open: Gauff prva polufinalistica

19-godišnja Amerikanka osigurala je svoje mjesto u posljednjih osam nadmašivši Poljakinju Magdalenu Frech 6-1 6-2.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2024. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coco Gauff plasirala se u finale Australian Opena, a ova mlada američka tenisačica kaže da često zaboravlja da je još uvijek tinejdžerica nakon što je postala najmlađa žena koja je stigla do četvrtfinala pojedinačnog Australian Opena od 2008. godine.

19-godišnja Amerikanka osigurala je svoje mjesto u posljednjih osam nadmašivši Poljakinju Magdalenu Frech 6-1 6-2.

"Proživjela sam toliko života u posljednje četiri godine da se jednostavno osjećam starijom od 19", rekla je prvakinja US Opena Gauff.

Braniteljica naslova Aryna Sabalenka nastavila je svoj mirni napredak pobijedivši Amandu Anisimovu 6-3 6-2.

Sabalenka će se sučeliti s devetom nositeljicom Barborom Krejcikovom, koja je uzvratila i pobijedila Mirru Andreevu 4-6 6-3 6-2 i završila impresivan niz 16-godišnjakinje u Melbourneu.

Gauff i 25-godišnja Sabalenka ostaju na putu da se sastanu u posljednja četiri turnira, što bi Bjeloruskinji dalo priliku da se osveti za poraz u finalu US Opena.

Nakon što je izbila na scenu kao 15-godišnjakinja u Wimbledonu 2019., Gauff je ispunila svoj dugo građeni potencijal osvojivši prvi Grand Slam naslov u New Yorku.

Sada, na svom posljednjem velikom turniru kao tinejdžerka, ona je drugi favorit na Australian Openu iza druge nositeljice Sabalenke.

"Ponekad zaboravim svoje godine. Znam da više neću biti tinejdžerica", rekla je Gauff, koja je najmlađa igračica koja je stigla do četvrtfinala Melbournea nakon Poljakinje Agnieszke Radwanske.

"Kad gledam druge djevojke na turneji koje imaju 16, 17 godina i koje sada dolaze, jednostavno se osjećaju tako mlado, a ja se osjećam tako staro. Znam da nisam toliko stara, ali definitivno često zaboravljam svoje godine'', dodala je.

Gauff, koja se nije suočila s drugom nositeljicom, sljedeće će igrati protiv Ukrajinke Marte Kostyuk.

Kopirati
Drag cursor here to close