Uz mjere zaštite

Atletska sezona u BiH počinje 28. lipnja

''Kad je u pitanju organizacija natjecanja, radi se na tome da se pripremi uputstvo kako se trebaju održavati natjecanja i pod kojim uvjetima, a dobit će ga svi budući organizatori'' - naglasio je Pedalo.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2020. u 11:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletska sezona u Bosni i Hercegovini počet će 28. lipnja, kada je planirano održavanje 5. međunaronog atletskog mitinga Novi Grad u Sarajevu, u organizaciji istoimenog atletskog kluba.

Glavni tajnik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Milan Pedalo u izjavi za Fenu kazao je da su domaća prvenstva odgođena do kraja lipnja, odnosno za početak srpnja.

''Prema planu, koji treba da bude potvrđen ovih dana, domaća natjecanja bi počela 11. i 12. srpnja s Prvenstvom BiH u višebojima u Sarajevu, a nastavila bi sljedeće nedjelje s Prvenstvom BiH na 10.000 m na stazi i hodanju. Najjače domaće natjecanje - Pojedinačno prvenstvo za seniore i seniorke održalo bi se od 8. i 9. kolovoza u Zenici. Taj termin predložila je Svjetska atletska federacija - IAAF svim nacionalnim savezima'' - kazao je Pedalo.

Navodi da je većina bh. klubova već počela s treninzima uz poštivanje preporučenih mjera zaštite sportista i svih ostalih.

''Posljednja odluka Kriznog stožera da se na otvorenom može okupljati do 300 ljudi je sasvim dovoljna da se održavaju normalni treninzi. Kad je u pitanju organizacija natjecanja, radi se na tome da se pripremi uputstvo kako se trebaju održavati natjecanja i pod kojim uvjetima, a dobit će ga svi budući organizatori'' - naglasio je Pedalo.

Najvažnija međunarodna atletska natjecanja ove godina - Olimpijske igre u Tokiju i Europsko prvenstvo u Parizu su odgođena ili otkazana. Također, otkazano je i niz drugih natjecanja među kojim i europsko i svjetsko prvenstvo za juniore i mlađe juniore u Rijetiju (Italija) i Niarobiju (Kenija).

''Najznačajnje međunarodne nastupe ove godine bh. atletičari imat će na balkanskim prvenstvima za mlađe juniore (5. rujna u Kraljevu), juniore (12. i 13. rujna u Istanbulu) i seniore (19. i 20 rujna u rumunskom Klužu) - kazao je Pedalo.

Jedno od ovogodišnjih balkanskih prvenstava bit će održano u Bosni i Hercegovini - 15. kolovoza u Brčkom u discplini 10.000 m, u okviru tradicionale "Vidovdanske trke", koja je ujedno biti i prvenstvo BiH.

Ostala ovogodišnja prvenstva Balkana održat će se u polumaratonu - 22. kolovoza u Zagrebu, maratonu - 13. rujna u Ćustendilu (Bugarska), brdskom trčanju - 24. listopada u Pojana Brašovu (Rumunija) i na kraju u krosu - 14. studenog u Vrnjačkoj banji (Srbija).

Kopirati
Drag cursor here to close