Poraz futsal reprezentacije BiH

Armenija slavila u Zenici

"Šteta što nije završeno barem neriješeno, to bi možda bio najrealniji rezultat. Mi svoje prilike nismo iskoristili, pri rezultatu 2:0 smo promašili zicer i sigurno bi meč otišao u drugom pravcu da smo to pogodili", rekao je nakon utakmice Rezo.
Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2022. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porazom u prvom susretu, futsal reprezentacija BiH je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2024. godine. Pomelo neočekivano, Armenija je u Zenici slavili 4:3, nakon preokreta. BiH je golovima Davora Arnautovića i autogolom Nikite Khromykha došla do dva gola prednosti, ali to očito nije bilo dovoljno. Armenici su prvo preko Mullera smanjili svoj zaostatak, a onda se Khromykh iskupio golom za 2:2.

U 32.minuti je Josip Sesar zaradio crveni karton, a nakon nekoliko propuštenih prilika bh reprezentativaca, Lucas Rozenski na asistenciju Rodriguinha na drugoj strani pogađa za 2:3. Golman Darko Milanović je vratio utakmicu na 3:3, tri minute prije kraja, međutim, Artur Melkonyan 27 sekundi prije kraja utakmice donosi pobjedu Armeniji. Naredni meč u kvalifikacijama Bosna i Hercegovina će odigrati sa Češkom Republikom u Brnu, u utorak 20.rujna.

"Čestitam ekipi Armenije na pobjedi, ali i našim momcima na borbenosti. Dali su od sebe koliko su mogli u ovom trenutku. Šteta što nije završeno barem neriješeno, to bi možda bio najrealniji rezultat. Mi svoje prilike nismo iskoristili, pri rezultatu 2:0 smo promašili zicer i sigurno bi meč otišao u drugom pravcu da smo to pogodili. Protivnik je bio spreman i uigran. Utakmica se igrala sa dosta tempa što nama nije odgovaralo, jer kod nas prvenstvo nije počelo i igrači su tek u fazi pripreme. Idemo dalje, tražićemo prve bodove protiv Češke Republike. Sa njima smo se ranije sastajali. Iskusna su ekipa i često su sudionici velikih takmičenja. Biće teško, ali moramo podići ekipu i idemo tamo po tri boda", rekao je nakon utakmice izbornik Ivo Krezo.

Kopirati
Drag cursor here to close