Velika američka teškaška nada

Anderson nastavlja svoj put prema vrhu

Prvi puta u karijeri Anderson nije došao do pobjede prekidom i odradio je deset rundi. Osjetio je Jared dosad "neistraženi teritorij" u ovom meču, a iskustvo protiv boksača kao što je Martin jako dobro će mu doći u nastavku karijere.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2023. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jared Anderson je nova boksačka nada Amerikanaca u teškoj kategoriji. Od trenutka kada se pojavio u profi vodama, Anderson je proglašen velikim potencijalom i za sada opravdava svoj status. Anderson je sinoć u Ohiju odradio svoj 15. profesionalni nastup u karijeri, a ostao je stopostotan i nakon borbe s bivšim svjetskim prvakom Charlesom Martinom. Protivnik je prvobitno trebao biti Zhan Kossobutskiy koji je ostao bez vize, pa je Martin bio prva zamjena.

Charles Martin početkom 2016. godine osvojio je IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, a ring je dijelio s nekim elitnim teškašima poput Anthonyja Joshue i Luisa Ortiza. Martin je sada poslužio kao odličan test Andersonovih sposobnosti, a uz nešto manje probleme, Anderson je ponovno položio ispit.

Jednoglasnom odlukom sudaca (99-90, 99-90, 99-91) Anderson je porazio Martina. Prvi puta u karijeri Anderson nije došao do pobjede prekidom i odradio je deset rundi. Osjetio je Jared dosad "neistraženi teritorij" u ovom meču, a iskustvo protiv boksača kao što je Martin jako dobro će mu doći u nastavku karijere.

U ovom trenutku BoxRec Andersona svrstava na 17. mjesto u poretku svjetskih teškaša, a WBC, WBA i WBO drže ga unutar top 10 u poretku izazivača. Najbolje kotira na WBA i WBO ljestvicama unutar kojih drži sedmo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close