Sve spremno za spektakl na Pecari

Braća Kvesić: Protiv najboljih se treba dokazati

Karate klub "Široki Brijeg" ovim turnirom obilježava 15 godina svog postojanja i uspješnog djelovanja, a ovaj turnir je ujedno i njihov svojevrsni poklon gradu Širokom Brijegu za treći rođendan.
Sport / Ostali sportovi | 24. 11. 2017. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u dvorani Pecara održana press konferencija povodom "7. Hercegovina Opena", koji se u organizaciji Karate kluba Široki Brijeg održava u nedjelju, 26. studenog, u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu.

"Svečano otvaranje turnira je u 18.00 sati, a odmah potom kreću i borbe deset sjajnih boraca koji dolaze iz Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, te Bosne i Hercegovine. Oni će biti podijeljeni u dvije skupine sa po pet boraca gdje će se boriti svatko sa svakim, a na kraju će pobjednici skupina imati finalni meč, te drugoplasirani iz tih dviju skupina borbu za 3. mjesto. To su sve respektabilna imena iz karatea i stoga bih volio da bude što više posjetitelja u dvorani, te da naši momci pruže što bolji otpor svojim suparnicima" - kazao je Marin Hrkać u ime organizatora turnira Karate kluba "Široki Brijeg".

Domaći momci su naravno braća Anđelo i Ivan Kvesić, koji dolaze iz Kočerina, a ponikli su u Karate klubu "Široki Brijeg", te Ivan Martinac, koji dolazi iz Čerina, a njihov je klupski i reprezentativni kolega budući da sva trojica s velikim uspjehom zadnjih godina brane boje Republike Hrvatske na najvećim natjecanjima koja uopće postoje u ovom sportu.

"Protekla dva mjeseca smo u velikim pripremama za ovaj turnir, kao i za prvi mjesec naredne godine kada kreću kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre. Prošli vikend smo imali kontrolni turnir u Križevcima gdje smo nastupili protiv Srbije i Slovačke na 'Kupu nacija'. Ovo nam je prvi jedan ovako jak nastup pred svojom publikom u svom Širokom Brijegu i ovom prilikom ću pozvati sve one koji vole sport, a posebno borilačke sportove, da dođu i podrže nas, uživaju u atraktivnim borbama koje će moći vidjeti od ponajboljih boraca s ovih prostora" - kazao je Anđelo Kvesić.

Što se tiče konkurencije dovoljno je spomenuti Nikolu Jovanovića iz Srbije, koji ima ekipno zlato sa Svjetskog prvenstva, zatim Dejana Cvrkotu, osvajača europske bronce ili Viktora Krstevskog koji dolazi iz Makedonije, a također ima europsku broncu. No, braća Kvesići ipak vjeruju kako jedan od njih dvojice može osvojiti turnir u Širokom Brijegu.

"Zbog lakše ozljede propustio sam nastup u Križevcima, međutim mogu reći kako sam ipak spreman za ovaj turnir, jer do Križevaca za mene je gotovo cijela sezona bila idealna. Konkurencija na ovom turniru će biti iznimno jaka, ali mene to raduje, jer se protiv najboljih treba znati pokazati. To su sve respektabilna imena, osvajači svjetskih i europskih odličja tako da nas očekuje neizvjestan i zanimljiv turnir" - rekao je Ivan Kvesić.

Karate klub "Široki Brijeg" ovim turnirom obilježava 15 godina svog postojanja i uspješnog djelovanja, a ovaj turnir je ujedno i njihov svojevrsni poklon gradu Širokom Brijegu za treći rođendan.

Na kraju su se zahvalili svim svojim sponzorima na čelu s Gradskom upravom i gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem, koji je ujedno i predsjednik kluba, jer bez njihove podrške jedan ovakav turnir bi bilo nemoguće organizirati. Ulaz u dvoranu je slobodan za sve zainteresirane, a tijekom održavanja turnira svi gledatelji će moći uživati i u super bogatoj tomboli što je samo dodatni razlog za dolazak na jedan ovakav sportski događaj kojim se na kraju krajeva karate kao sport želi dodatno popularizirati u Širokom Brijegu i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close