Gimbastika u BiH napreduje

Amila Bećirović - jedina reprezentativka BiH na seniorskom svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici

Amila je stvarno jedan veleposlanik naše države i pokazuje kako gimnastika u BiH napreduje
Sport / Ostali sportovi | 20. 08. 2023. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gimnastičarka Amila Bećirović iz Tuzle već sutra će stajati rame uz rame na smotri s najboljim gimnastičarkama svijeta u Španjolskoj gdje se održava svjetsko natjecanje u ritmičkoj gimnastici. Jedina je predstavnica Bosne i Hercegovine, među 230 natjecateljica iz 62 zemlje svijeta.

"Veoma ponosna, sretna i zadovoljna što se sav ovaj trud iz mojih prethodnih godina treniranja, nastupanja isplatio na ova svjetska i europska prvenstva'', kaže Amila Bećirović za BHRT, seniorska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici.

"Meni je drago da se Amila Bećirović plasirala na ovo svjetsko prvenstvo s jako dobrim rezultatom. Ona je već imala sudjelovanje na tri europska prvenstva i sada drugo svjetsko prvenstvo'', rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Nastup s 4 rekvizita

Amila će na ovom prvenstvu nastupiti sa sva 4 rekvizita, što predstavlja poseban izazov, a zato je posebno zahvalna fizioterapeutima koji su je, unatoč ozljedama, pripremili da bez bolova ode u Španjolsku na ovo svjetsko natjecanje.

"Ja ću se stvarno potruditi da sve svoje vježbe uradim bez greški i precizno. Tako da, tko zna. Ja sam dostigla dosta tih vrhova, ako tako mogu reći. Ali naravno ja ću se potruditi da i u narednim godinama idem na svjetska prvenstva, da idem na europska prvenstva", kaže Bećirović.

Amila Bećirović ima šesnaest godina, učenica je Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli. Amila je istinska veleposlanica Bosne i Hercegovine, jer bilo gdje da je u svijetu, u bilo kojoj velesili ritmičke gimnastike, ona svojim radom, trudom i zalaganjem predstavlja svoju zemlju kao vrhunsku. Međutim, priznaje teško bi sve uspjela sama bez trenerice Svitlane Tinjić.

Idu prema vrhu

"Mislim da mi je ona dosta pomogla. Naravno, bez nje ne bih nastupala na natjecanjima ovog ranga. Mi idemo kao nekom vrhu u ritmičkoj gimnastici i kao što je moja trenerica rekla, dobivamo velike pohvale. To je stvarno neka kruna za sav naš rad."

"Amila je stvarno jedan veleposlanik naše države i pokazuje kako gimnastika u BiH napreduje, jer na svakom natjecanju Amila dobija sve veće i veće ocjene, tako da sam stvarno sretna i zadovoljna da imam takvu natjecateljicu. Ja sam ponosna stvarno što imam tako dobru natjecateljicu. Smatram da je Amila Bećirović najbolja u Bosni I Hercegovini s pravom predstavlja našu državu na ovom svjetskom prvenstvu'', kaže Tinjić.

"Koliko god ja imala tog nekog novog iskustva uvijek je super ići na nova natjecanja i stvarati nove uspomene, stvarati neka nova prijateljstva. Ja sam veoma sretna što sam se kvalificirala na svjetsko seniorsko prvenstvo i što BiH predstavljam kao jedina seniorka naše države'', kaže Bećirović.

S ovakvim pozitivnim mislima i povjerenjem Amila ujutro i putuje u Španjolsku Amila i Svitlana sretno u Španjolskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close