Prijenos na BHRT-u

Amel Tuka danas nastupa u polufinalu na 800 metara

U finale će proći po dva najbolja iz sve tri grupe, i još dva natjecatelja s najboljim vremenima od onih koji ne budu na prva dva mjesta u tim grupama.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2021. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka danas će nastupiti u polufinalnoj trci na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Polufinalne utrke na 800 metara u Tokiju na rasporedu su danas od 13.25 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tuka će nastupiti u trećoj polufinalnoj grupi, a protivnici će mu biti Ferguson Cheruiyot Rotich, Nijel Amos, Elliot Giles i Pierre-Ambroise Bosse, te nešto slabiji natjecateljii Isaiah Jewett, Oussama Nabil i Jeffrey Riseley. Treća grupa na rasporedu je od 13.45 sati po srednjoeuropskom vremenu. Utrku možete gledati na BHT-u.

U finale će proći po dva najbolja iz sve tri grupe, i još dva natjecatelja s najboljim vremenima od onih koji ne budu na prva dva mjesta u tim grupama.

Tuka je u drugoj kvalifikacionoj grupi na Olimpijskim igrama Tokio 2020 kroz cilj prošao kao drugi s vremenom 1:45.48 minut i tako izborio polufinalnu utrku u disciplini 800m, odnosno ušao među 24 najbolja atletičara u ovoj disciplini.

Bh. atletičar bio je sporiji samo 24 stotinke od prvoplasiranog u kvalifikacionoj grupi Kanađanina Marca Aropa, koji je imao vrijeme 1:45.26 minut, piše BHRT.

Po tri najbolja natjecatelja iz šest kvalifikacijskih grupa izborilo je direktan plasman u polufinale, kao i šest atletičara po rezultatu.

„Amele samo naprijed, svi smo uz tebe“, navedeno je na stranici Olimpijskog odbora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close