''Iskonski sport''

Amatersko natjecanje u obaranju ruku: Hercegovački obarači dominirali u Splitu

Hercegovci su pomeli konkurenciju na amaterskom turniru obaranja ruku u Splitu. 
Sport / Ostali sportovi | 06. 12. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste mislili da je obaranje ruku zabava za kavanska nadmetanja, ne samo da ste pogriješili scenografiju nego i pristup. Naime, riječ je sportu, i to ozbiljnom, ako je suditi po atmosferi koja je večeras vladala na prvom amaterskom natjecanju ˝obarača˝, održanom u klubu ˝Powerlifting kluba Bljesak Split˝ (PKLB).

Ivan Zovko, predsjednik kluba za obaranje ruke Široki vodio je momke početnikena natjecanje, a dva mostarca iz tog kluba su osvojila prvo i treće mjesto.

Klub za obaranje ruke Široki / 

Adnan Turajlić iz Mostara je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 90 kg i lijevu i desnu ruku.

Iz kluba za obaranje ruke još su nastupali Almin Zilić iz Mostara koji je uzeo treće mjesto lijeve ruke do 90 kg, te Ivan Zovko iz Pologa koji je nastupio u kategoriji iznad 90 kg te ostvario dobar nastup sa 2 pobjede i dva poraza.

Klub za obaranje ruke Široki / 

Adnan Turajlić novinare je iznenadio ističući kako se za natjecanje nije pripremao u teretani.

''Svaki dan sam trenirao kod kuće i trudio se. Moj učitelj Ivan Zovko iz Širokog Brijega iskusan je obarač i on mi je dao vježbe koje da radim'', rekao je Turajlić za Slobodnu Dalmaciju.

Šaljući poruke motivacije, kazao je mladima da samo trenirajju, gaje pozitivnu energiju jer kaže tako će biti jaki i sretni, a drugi okolo će biti zadovoljni.

Klub za obaranje ruke Široki / 
Kopirati
Drag cursor here to close