Do 50kg

Član mostarske Borse Mario Novak prvak Balkana u judo-u

Ovo je ujedno i osmo Borsino zlato kada su u pitanju Balkanska prvenstva, a broje ukupno 27 odličja sa ovog ranga natjecanja.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2022. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član mostarske Borse Mario Novak briljirao je prvog dana natjecanja na prvenstvu Balkana, koje se održava u Turskom gradu Koaceli.

U svom "prodoru" do najviše stepenice postolja balkanijade, u kategoriji do 50kg Mario je u 1. kolu bio bolji od predstavnika Crne Gore Ercegović Vasilija.

U 2. kolu i polufinalnoj borbi pokazao je visoku dominaciju nad predstavnikom Bugarske Kostov Rosenom, dok se u finalnoj borbi natjecao sa predstavnikom Grčke Karipidis Mariosom koji je svoju matičnu državu predstavljao i na Svjetskom prvenstvu.

Njegov trener Petar Zadro, višestruki prvak Balkana, najavljuje da je Mario vrlo mlad i perspektivan judaš, te da njegovo vrijeme tek dolazi.

Balkansko prvenstvo, za natjecatelje do 18 godina, koje se ove godine održava u Turskoj, okuplja predstavnike balkanskih zemalja, a pravo nastupa imaju predstavnici 11 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore Srbije, Rumunjske, Cipra i Turske.

Ovo je ujedno i osmo Borsino zlato kada su u pitanju Balkanska prvenstva, a broje ukupno 27 odličja sa ovog ranga natjecanja.

Iz ''Borse'' napominju i da je prvo balkansko zlato iz judo-a u Mostar stiglo prije 14 godina, 2008. godine, iz Rumunjske, a osvojio ga je Franjo Zadro tadašnji član mostarskog judo kluba Hercegovac, predvođen trenerom kluba i ocem Željkom Zadrom.

Kopirati
Drag cursor here to close