Rus u pet, Španjolac u tri

Alcaraz i Medvedev u polufinalu

Christopher Eubanks je do kraja četvrtog seta sjajno izgledao protiv Medvedeva. Užasno visok procenat prvog servisa, kratke izmjene, servis - volej igra Amerikanca koja je često dizala publiku na noge.
Sport / Ostali sportovi | 12. 07. 2023. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev i Carlos Alcaraz su izborili plasman u polufinale Wimbledona. Medvedev je prošao u pet setova što je donekle bilo očekivano, dok je Alcaraz svoj posao završio u tri. Iako su mnogi vjerovali da bi Danac Rune mogao odvesti meč u neke ipak neizvjesnije vode.

Christopher Eubanks je do kraja četvrtog seta sjajno izgledao protiv Medvedeva. Užasno visok procenat prvog servisa, kratke izmjene, servis - volej igra Amerikanca koja je često dizala publiku na noge. U jednom trenutku je Eubanks nanizao sedam gemova zaredom, dobio je drugi set 6-1, u trećem je ranim breakom došao na 2-0.

U četvrtom setu je Medvedev počeo puno bolje servirati, čak pet servis gemova je dobio s nulom, pa je odluka pala u tie breaku. Tamo je od početka Eubanks upao u probleme. Nadoknadio je 1-3, ali ne i 6-3. Nakon čega se raspao. Završilo je 6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1, za nešto manje od tri sata igre.

S druge strane, dvoboj Alcaraza, prvog igrača svijeta i prvog nositelja turnira, protiv Holgera Runea (ATP 6.) ponudio je jednosmjernu ulicu. Španjolski tenisač slavio je sa 7-6(3), 6-4, 6-4 za dva sata i 21 minutu igre. Ujedno, i postao prvi tenisač mlađi od 21 godine koji će zaigrati u polufinalu Wimbledona još od Novaka Đokovića, kojemu je to uspjelo 2007. godine.

Također, postao je najmlađi igrač u povijesti Open ere koji je uspio ući u tri uzastopna Grand Slam polufinala. Alcaraz je dobio četiri poena zaredom u tie breaku, kod 4-4 u drugom je napravio break, pa je posao završio polovinom trećeg seta.

Kopirati
Drag cursor here to close