Sedmi u karijeri

Alcaraz se vratio i odmah osvojio turnir

Carlos je postao prvi Španjolac koji je osvojio trofej u Buenos Airesu od Rafaela Nadala 2015. godine, te se izjednačio s Gustavom Kuertenom kao najbolje rangirani tenisač na turniru koji je otišao do kraja.
Sport / Ostali sportovi | 20. 02. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi turnir u 2023 godine, prvi nakon povratka na teren i odmah osvojena titula. Realno, nije neka senzacija s obzirom na to da je Carlos Alcaraz bio prvi nositelj ATP turnira u Buenos Airesu, ali opet bilo je pitanje kako će mladi tenisač reagirati nakon povratka na teren. Do naslova, sedmog u karijeri, Alcaraz je stigao ispustivši tek jedan set na cijelom turniru.

U finalu je savladao Britanca Camerona Norrieja 6-3, 7-5. Norrie je vodio 2-3, nakon čega je Alcaraz napravio seriju od sedam uzastopnih gemova, za set i 3-0 u drugom. Imao je Alcaraz i 5-2 u drugom setu, ali je dopustio Norrie mali povratak. Ovo je njegov sedmi naslov u karijeri, prvi je bio u Umagu 2021 godine, nakon čega je prošle dodao pet titula. Sada je opet na 590 bodova udaljen od Novaka Đokovića.

Carlos je postao prvi Španjolac koji je osvojio trofej u Buenos Airesu od Rafaela Nadala 2015. godine, te se izjednačio s Gustavom Kuertenom kao najbolje rangirani tenisač na turniru koji je otišao do kraja. Istovremeno je najmlađi igrač koji je na ovom turniru podigao pehar pobjednika.

"Osjećao sam se vrlo ugodno igrajući finale. Znao sam da će biti jako teško. Počeo sam jako fokusiran, znao sam što moram uraditi od početka meča. Ovo je razina tenisa koju moram igrati u finalima", rekao je Alcaraz.

Kopirati
Drag cursor here to close