Fritz upada

Alcaraz odustao od Finalsa u Torinu

"Nakon obavljenih pregleda ustanovljeno je kako sam zadobio puknuće kosog mišića u lijevom dijelu trbušnog zida. Očekivano vrijeme za oporavak je šest tjedana i stoga neću moći igrati na ATP finalu i na završnici Davis Cupa", objavio je Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 05. 11. 2022. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi tenisač svijeta, Carlos Alcaraz neće igrati na završnom Finalsu u Torinu. Nakon što je predao meč četvrtfinala Pariza, Španjolac je dan kasnije potvrdio kako odustaje od nastupa na turniru osam najboljih tenisača današnjice od 13. do 20. studenoga. Razlog je ozljeda, stradao je mišić u trbušnom zidu.

"Nakon obavljenih pregleda ustanovljeno je kako sam zadobio puknuće kosog mišića u lijevom dijelu trbušnog zida. Očekivano vrijeme za oporavak je šest tjedana i stoga neću moći igrati na ATP finalu i na završnici Davis Cupa", objavio je Alcaraz koji preskače i završnicu Davis Cupa.

U četvrtfinalu Davis Cupa u Malagi upravo će Španjolska biti suparnik Hrvatskoj. Još ranije je španjolski izbornik Sergi Bruguera objavio kako ne računa na drugog igrača svijeta Rafaela Nadala, a sada je ostao i bez svjetskog "broja 1".

Alcaraz završava izvanrednu sezonu tako s omjerom 57-13 i pet titula, uključujući i naslove na Masters turnirima u Madridu i Miamiju. U rujnu je Alcaraz postao najmlađi broj 1 na ATP rang listi ikada.

Prvi sljedeći s ATP rang liste koji dolazi u Torinu je Amerikanac Taylor Fritz, trenutačno deveti igrač svijeta. Fritz je prvi Amerikanac u singlu na završnom turniru nakon Johna Isnera 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close