Masters 1000

Alcaraz obranio naslov pobjednika u Madridu

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz drugu godinu u nizu osvojio je zemljani ATP Masters 1000 turnir u Madridu, ovaj put je u finalu svladao Nijemca Jana-Lennarda Struffa u tri seta (6-4, 3-6, 6-3).
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2023. u 00:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine Alcaraz je u finalu Madrida također svladao njemačkog tenisača, tada je u dva seta bio bolji od Alexandera Zvereva.

Premda je 33-godišnji Struff odvukao drugog tenisača na svijetu do trećeg seta finala, pravu šansu za veliki podvig nije imao.

U trećem setu, od 1-1, 19-godišnji Alcaraz je nanizao tri gema i do kraja suparniku više nije dozvolio povratak u meč. 

"Bio je ovo poprilično težak meč. Jan je igrao sjajno, stvarno agresivno. U drugom setu sam imao nekoliko prilika da slomijem servis svog protivnika, ali ih nisam iskoristio. Rekao sam sebi da moram biti pozitivan sve vremena i da ću imati svoje šanse i mislim da sam to uspio u trećem setu. Poseban je osjećaj osvojiti turniri u Madridu, pred svojom domaćom publikom, članovima obitelji, mojim prijateljima. Za mene je to poseban osjećaj koji nikada neću zaboraviti", naglasio je na kraju Alcaraz koji će se uskoro vratiti na prvo mjesto ATP rang liste. Alcaraz je najmlađi igrač nakon Nadala koji je obranio naslov pobjednika na turniru iz Masters serije.

Alcaraz je osvojio jubilarni deseti ATP naslov u karijeri, a već četvrti ove godine.

U prethodnim mjesecima je slavio u Buenos Airesu, Indian Wellsu i Barceloni.

Struff, 65. tenisač prije ovog turnira, još uvijek čeka prvi ATP naslov.

U Madridu je ovaj tjedan proživio najbolje dane karijere. U glavni turnir je ušao kao sretni gubitnik te je drugi put u karijeri igrao finalni meč nekog ATP turnira. Premijerno je finale igrao prije dvije godine u Muenchenu.

Kopirati
Drag cursor here to close