Kickbox

Albert Ugrinčić predstavlja BiH na EP u kickboxu u Antaliji

Formu tempirao za ovo veliko natjecanje
Sport / Ostali sportovi | 11. 11. 2022. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albert Ugrinčić, seniorski reprezentativac BiH i član kickboxing akademije Ilidža, predstavljat će našu zemlju na Europskom prvenstvu u kickboxu Antaliji.

Albert je seniorski prvak BiH i standardni reprezentativac. Proglašavan je za najboljeg borca na nekoliko državnih prvenstava...

Na ovom EP-u u Turskoj sudjelovat će oko 900 boraca iz 39 zemalja, a naš predstavnik će danas otputovati u Tursku.

''Uradili smo jako dobre pripreme kroz cijelu godinu, a fokusirali smo se da bude najspremniji za EP u Antaliji. Posljednji dio priprema uradili smo u našem klubu na Ilidži, a jedan period Albert je boravio na Vlašiću sa reprezentacijom BiH'', kaže njegov trener Nermin Bašović.

''Albert je jedan od najboljih sportaša sa kojima sam radio u dosadašnjoj trenerskoj karijeri i siguran sam da će uspjeti i u narednim godinama na najbolji mogući način predstavljati BiH. Radi se o istinskom sportašu, vrijednom i predanom momku, koji živi sport i tako se i ponaša'', kaže trener Bašović.

Bašović je 2003. godine proglašen za najboljeg sportaša BiH i osvajač je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2003. godine u Francuskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close