Konjic uz Edinu

Načelnik Ćatić upriličio prijem za uspješnu reprezentativku u kickboxu

Podrška vrhunskom sportu, prijem i nagrade za uspješnu reprezentativku u kickboxu Edinu Halilović i trenera Asmara Imamovića
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2021. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu osvajanja trećeg mjesta na Wako Svjetskom seniorskom prvenstvu kik boxu u Italiji, danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić upriličio prijem za Edinu Halilović, reprezentativku BiH u kickboxingu, članicu Kluba borilačkih sportova “Balkan”, koja je nastupila u low kiku -48 kg i njenog trenera Asmara Imamovića.

Ovom prilikom načelnik Ćatić je čestitao na uspjehu reprezentativki Halilović i treneru Imamoviću, te im uručio nagrade za postignuti rezultat na Wako Svjetskom prvenstvu u kick boxu, koje je od 15. do 24.10. 2021.g. održano u Italiji.

''Općina Konjic se u kontinuitetu trudi da pomaže sport i sportske kolektive kroz odluke kako Općinskog vijeća tako i administracije, kako bi bila na raspolaganju onima koji žele da budu dio najuspješnijih u BiH i samim tim ambasadori u punom kapacitetu Općine Konjic. Rad i trud želimo i trebamo nagraditi, zato ćemo u budžet za narednu godinu između ostalog, posebnu stavku staviti za sufinanciranje vrhunskog sporta za članove reprezentacije BiH'', kazao je Ćatić.

''Općina Konjic je uvijek uz nas, uz naše natjecatelje i njihove rezultate, na čemu smo zahvalni, idemo dalje kako bismo na najljepši mogući način predstavili BiH, a prije svega Konjic i njegove vrijedne i talentirane sportaše'', kazao je trener Asmar Imamović.

Reprezentativka Edina Halilović, također zahvalna za podršku i nagrade, naglasila je kako se za svjetsko natjecanje naporno pripremala tijekom ljeta, što su pokazali rezultati na brojnim natjecanjima, a sve je krunisano brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close