Nezadovoljni ishodom

Albanci o Snježnoj kraljici: "Drugi put utrka se može održati čak i u Tirani"

"Lara Colturi je iznimno talentirana djevojka. U užasnoj blatnoj kaljuži bila je spremna zavšiti utrku, ali to nije uspjela u posljednjih nekoliko metara", napisali su.
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2023. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom na zagrebačkom Sljemenu, Amerikanka Mikaela Shiffrin stigla je do svoje 81. pobjede u Svjetskom kupu. Shiffrin je na Sljemenu slavila peti put, a bila je to njezina 51. slalomska pobjeda u karijeri.

Osim pobjede Amerikanke treba reći kako su uvjeti na Sljemenu ponovno bili teški, visoke temperature u gradu posljednjih dana bitno su utjecale na stazu koja je, prema većini skijašica, bila mekana te su gotovo sve imale velikih problema.

Jedna od njih bila je i mlada 16-godišnja albanska skijašica i jedna od najvećih nada svjetskog skijanja Lara Colturi.

U utrku je krenula sa startnim brojem 51, ali nije uspjela završiti utrku nakon što je pala u donjem dijelu staze gdje je bilo najviše rupa te je bila samo jedna od 21 skijašice koja nije uspjela završiti prvu vožnju, prenose Sportske novosti

Colturi je pri padu doživjela lakšu ozljedu, pa tako neće nastupiti u drugom sljemenskom slalomu. Nakon čitave priče oglasio se i Albanski skijaški savez koji je objavom na svojem službenom Twitter profilu kazao što misli o Snježnoj kraljici.

"Lara Colturi je iznimno talentirana djevojka. U užasnoj blatnoj kaljuži bila je spremna zavšiti utrku, ali to nije uspjela u posljednjih nekoliko metara. To jednostavno nije bilo moguće. Drugi put utrka se može održati čak i u Tirani", napisali su. 

Lara je inače kći Daniele Ceccarelli koja je u Salt Lake Cityju 2002. osvojila zlato u super-G-ju ispred Janice Kostelić. Spomenuta skija za Albaniju jer su se njezini roditelji razišli s čelnicima Talijanskog skijaškog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close