Teški uvjeti u Zagrebu

Strani mediji o Snježnoj kraljici: "Bože čuvaj skijašice..."

Sport / Ostali sportovi | 04. 01. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Matija Habljak/PIXSELL / Snježna kraljica

Čak 21 skijašica, od njih 63, među njima i hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić, nisu uspjele doseći ciljnu liniju na prvoj ženskoj slalomskoj utrci na Sljemenu. Naravno, odgovor se krije u ne baš idealnim uvjetima koje je organizator uz veliku muku ipak nekako uspio osigurati.

Strani "skijaški mediji" vrlo su kritični, prenose Sportske novosti

Kritike stranaca 

"Uvjeti su sve samo ne idealni. U Zagrebu je proteklih tjedana bilo pretoplo, a većina snijega dopremljena je i odvezena s deponija".

ORF-ova savjetnica Niki Hosp otvoreno je kritizirala "vrlo teške uvjete pri praćenju kamere", prenijeli su dojmove novinari austrijske laola.at u tekstu pod naslovom "Tanka vrpca snijega."

Kurier.at bio je također vrlo jasan: "Visoke temperature opet su zahvatile stazu na Sljemenu, ali su organizatori barem uspjeli oblikovati snježni pojas tako da se utrka mogla zamisliti".

Malu utjehu sadržalo je sljedeća konstatacija: "Nije bilo toliko opasno kao muški slalom prije godinu dana, koji je završio lomom gležnja Francuza Victora Muffat-Jeandeta.

"Preživjela sam" 

Portal www.neveitalia.it popratio je izvedbe svojih skijašica; Marta Rossetti uspjela se kao 29. ugurati u drugu vožnju - startala 38. - i bila je izrazito zadovoljna svojom izvedbom, ne i uvjetima:

"Da, preživjela sam, doslovno. Nikada nisam pronašla rupe poput ovih. Oduševljena sam plasmanom i time što sam sve izdržala...".

Rekorderka Mikaela Shiffrin došla je u Zagreb tražiti petu pobjedu u Hrvatskoj i petu uzastopnu pobjedu u Svjetskom kupu, kao vodeća u prvoj vožnji pojadala se reporterima Eurosporta:

"Snijeg se brzo kvari, ali učinili smo sve da se dobro prilagodimo i ovim uvjetima. Bila sam malo nervozna na dan utrke, ali smo to prevladala. No, čak i da ne pobijedim, ne bi to bila drama".

SkiActu nije previše "dramatizirao", ali je bio jasan: "Jako, jako teški uvjeti".

Top Ski News kratko je na Twitteru zaključio: "Bože čuvaj skijašice..." i tom je komentaru malo toga potrebno dodati...

Kopirati
Drag cursor here to close