Mentalno čvrst i sretan

Sampras: Novak je poput mene

"Novak ima jak karakter, čvrst je mentalno", kaže Pete koji se prisjetio svog nastupa baš te 1990. godine.
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2019. u 14:30 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imao je samo 19 godina i 28 dana kada je osvojio svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri, kada je uzeo US Open. Redom je pobjeđivao Mustera, Lendla, McEnroea, na kraju je u finalu razbio Agassija. 

Najmlađi koji je slavio u New Yorku, turniru kojeg je ukupno osvajao pet puta. Nikada pod reflektorima nije izgubio meč na centralnom terenu Flushing Meadowsa. Danas će uspoređujući trojku Đoković, Federer, Nadal, Pete Sampras će reći kako je baš Novak nekako najsličniji njemu.

"Ako gledate trojku, onda bih rekao je da je Novak veoma sličan meni jer je on kao i ja, prije svega sretna osoba. Uživamo na terenu. Obojica smo morali da radimo naporno da bismo stigli do vrha, možda i napornije od drugih. Novak ima jak karakter, čvrst je mentalno", kaže Pete koji se prisjetio svog nastupa baš te 1990. godine.
 
"Na US Open sam stigao kao autsajder. Nitko realno nije mislio da mogu nešto napraviti. Posebno ne da ću osvojiti turnir. Čak mislim da su i teniski stručnjaci predviđali puno uspona i padova mojih na turniru. U finalu nisam bio pod pritiskom, Agassi je već bio etabliran igrač. Nisam imao vremena previše razmišljati o finalu i situaciji u kojoj sam se našao. Agassi je previše lutao na osnovnoj liniji, ja sam diktirao tempo na njegove kratke lopte", kaže Sampras koji je nakon osvojenog naslova ušao u jedan novi svijet.
 
"Ja sam igrao turnire po Americi, nisam išao na sveučilište, pa nisam upoznavao previše ljudi. Pobjedom u finalu sam izašao iz anonimnosti", kaže Sampras.

Kopirati
Drag cursor here to close