US Open

Prvo kolo kobno za Thiema i Tsitsipasa

Svakako da je najveće iznenađenje poraz finaliste Roland Garrosa, Dominic Thiem.
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2019. u 10:15 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri nositelja su eliminirana u dnevnom programu drugog dana posljednjeg Grand Slam turnira sezone. Stradali su Austrijanac Dominic Thiem (4), Grk Stefanos Tsitsipas (8), Španjolac Roberto Bautista Agut (10), te Britanac Kyle Edmund.

Svakako da je najveće iznenađenje poraz finaliste Roland Garrosa, Dominic Thiem. Thiem je nakon finale Roland Garrosa izletio na startu velikog Wimbledona, a onda se opet odlučio malo vratiti na zemlju. U Hamburgu je došao do četvrtfinala, Kitzbühel je osvojio, pa je onda na tvrdoj podlozi u Montrealu zapeo u četvrtfinalu.

Talijan Thomas Fabbiano je odmah na početku dao do znanja Thiemu da mu neće biti lako. Uzeo je servis svom protivniku Fabbiano pa je uz dvije spašene break lopte bez većih problema uz prvi set. Thiem jeste uzvratio u narednom setu, ali su treći i četvrti otišli na strani Fabbiana. Jedan break u trećem, pa dva u četvrtom su bila i više nego dovoljna za trijumf Fabbiana.

Thiem je propustio previše break lopti, iskoristio je jednu od deset, te je sakupio 48 neforsiranih pogrešaka, čak 28 više od Fabbiana koji je na kraju slavio 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

"Sudac nije bio korektan zbog svega što mi je rekao tijekom meča. Ne znam što on ima protiv mog tima, ali sve vrijeme se žalio da oni pričaju i dobacuju dok sam na terenu. On je veoma… Ne znam kako bih ga definirao. Mislim da nije bio u pravu jer ja nisam čuo da mi je bilo tko od njih nešto dovikivao", govorio je nakon meča razočarani Stefanos Tsitsipas koji nije imao sreće u ždrijebu.

Naletio je na Andreya Rubleva koji je u Cincinnatiju očitao lekciju Federeru. Tsitsipas se uporno vraćao, ali je opet na kraju morao čestitati boljem. Meč je trajao dvije minute manje od četiri sata. Rublev je pobijedio rezultatom 6:4, 6:7 (5), 7:6(7), 7:5.

Bautista Agut i Mikhail Kukushkin su odigrali set više, ali su ostali manje na terenu. Kukushkin je sakupio 56 winnera i čak 66 neforsiranih grešaka. Bautistu Aguta osvetio je Pablo Andujara i to nakon velike borbe s Britancom Kylom Edmundom. Nakon dosta uzbuđenja priliku za slavlje imao je Andujar koji je zaključio meč sa skoro istim brojem winnera i neforsiranih pogrešaka (73-77).

Kopirati
Drag cursor here to close