Banja Luka

Plivačica mostarske Orke briljirala u Banja Luci

Klub vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara, pod vodstvom trenerice Alene Ćemalović, na ovom mitingu nastupio je sa šest plivača
Sport / Ostali sportovi | 23. 04. 2018. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog vikenda u Banja Luci održan je IX. međunarodni plivački miting ''22 april'', koji se održao na gradskom olimpijskom bazenu. Na ovom mitingu nastupila su 23 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Klub vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara, pod vodstvom trenerice Alene Ćemalović, na ovom mitingu nastupio je sa šest plivača, i to u sastavu: Eman Numić, Farik Repeša, Nika Vrljić, Iva Jurić, Elena Jurković i Lana Pudar. Iako su nastupili sa malim brojem plivača, što zbog bolesti, što zbog školskih obaveza, plivači ''Orke'' su i ovaj put pokazali da ih s punim pravom svrstavaju u kvalitetnije plivače u BiH i regiji.

I ovaj put je, kako stoji u priopćenju kluba, briljirala mlada mostarska plivačica Lana Pudar. Pudar je na ovom mitingu osvojila šest zlatnih medalja i dvije brončane medalje, oborila je četiri državna rekorda u kategoriji kadetkinja (-12) i osvojila je pehar za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji kadetkinja.

"Rezultati koje ova mlada plivačica postiže davno izašli iz okvira naše države, te će zaista biti velika šteta ukoliko nadležne institucije iz oblasti sporta našeg grada i naše države ne prepoznaju sve ovo, te ukoliko i u narednom periodu sve ostane na entuzijazmu ljudi iz kluba i roditelja", navode u priopćenju i dodaju da je za nešto više, potrebno i dosta više ulaganja, a tu već ulogu trebaju preuzeti oni čiji bi posao trebala biti briga o talentiranim sportašima u našoj državi i gradu.

Eman Numić je osvojio dvije medalje, 50 metara leđno srebro i 100 metara leđno bronca, čime je najavio dobru formu za predstojeća natjecanja. Farik Repeša osvojio je dvije brončane medalje u disciplinama 50 i 100 metara prsno, te popravio je vremena u gotovo svim utrkama koje je plivao. Nika Vrljić, Iva Jurić i Elena Jurković zabilježile su odličan nastup, te su također popravili vremena u većini disciplina koje su plivale, priopćeno je.

Već sljedećeg vikenda dio plivača ide na veoma jaki međunarodni miting u Dubrovniku ''Zlatni Orlando 2018'', a ostatak ekipe nastavlja sa treninzima i pripremama za nadolazeća natjecanja.

Zbog velike zainteresiranosti građana Mostara za ''Orkinu'' školu plivanja, iz kluba su nam naveli da će uvesti i nove termine treninga kako bi svi zainteresirani mogli dobiti adekvatnu plivačku obuku.

Kopirati
Drag cursor here to close