Premijer Futsal ligi BiH

Mostar SG opet veliki favorit, ali Salines prijeti

Deset momčadi je tu, pitanje prvaka će se kao i prošle sezone riješiti kroz playoff koji je ponudio nešto sasvim novo na kraju prošle.
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svojevrsnom reprizom finala Kupa, u kojoj Kaskada dočekuje Zrinjski u Gračanici, starta nova sezona u Premijer Futsal ligi BiH. Deset momčadi je tu, pitanje prvaka će se kao i prošle sezone riješiti kroz playoff koji je ponudio nešto sasvim novo na kraju prošle. Prošle sezone prvi krug playoffa nisu preživjeli Centar i Seljak, u polufinalnim dvobojima zaustavljeni su Salines i Zrinjski, na kraju je naslov prvaka ostao u Mostaru, Mostar SG je bio bolji od Brotnja.

Ako iste ekipe budemo gledali i naredne sezone u playoffu neće biti iznenađenje, baš kao što neće biti ako Mostar SG nastavi svoju dominaciju, međutim pitanje je tko bi mogao doći najbliže Mostarcima, tko bi mogao na najbolji način zaprijetiti.

Za razliku od svih ostalih ekipa Mostar SG je u ovom trenutku posvećena nastupu na europskoj sceni, Bekir Hodžić, Kristijan Pantić, Josip Bošković, Nemanja Momčilović, Ivan Ivanković, će naredne sezone nositi dres prvaka, kojeg su napustili Nermin Kahvedžić, Mirko Hrkač, Dejan Pavlović.

"Mnogo je teže obraniti titulu nego je prvi put osvojiti. Mi smo već treću godinu prvaci i svaki put je sve teže i teže. Ove sezone liga je izuzetno jaka. Slobodno možemo reći da smo napravili jednu novu eru u futsalu u Bosni i Hercegovini i sada svi žele da prekinu našu dominaciju. Ove sezone imamo nekoliko konkurenata koji će pokušati da nešto urade, a to su Salines, Brotnjo, Kaskada i Centar", kaže prvi čovjek kluba Amel Bajgorić.

I ako usporedimo početak prošle s početkom ove sezone vidjet ćemo kako su glavni konkurenti Mostar SG-a "radili na sebi". Prije svih tuzlanski Salines koji je najbolje pojačanje dobio u liku Azmira Husića, prvog čovjeka Tuzla Cityja koji se priključio upravi. Između ostalih nova imena u ekipi Salinesa su iskusni Nermin Kahvedžić, Srđan Ivanković, Mehmed Ramović, zatim mladi reprezentativci Dejan Trifković i Slobodan Manojlović, pa mladi golman Ognjen Blagojević, čak je tu stigao i Gruzijac Kakhaber Maisaia.

"Ambicije kluba su veoma visoke, te projekta koji stvara Salines mi se jako dopada. Mi idemo korak po korak, odnosno utakmici po utakmicu, te se nadamo da ćemo na kraju sezone svi skupa biti zadovoljni", kaže Nermin Kahvedžić bivši igrač Centra i Mostar SG-a.

Redizajn ekipe je napravio sarajevski Centar koji u novu sezonu ulazi s potpuno novim igračkim kadrom i rukovodstvom. Marin Suton, Andrijano Dujmović, Anđelo Čolak, Josip Stjepanović, su potpisali za Brotnjo koje je ostalo bez Kristijana Pantića. Zrinjski je prošlu sezonu dobrim dijelom izgledao dobro, ali je završnica bila turbulentna, pitanje je s kakvim će igračkim kadrom krenuti u novu, ali bez obzira na to ako sve u redu, to je klub koji uvijek može posložiti kvalitetan sastav recimo vrijedan ulaska u playoff. Nakon što je UO usvojio ostavku, sada već bivšeg predsjednika privremeno je postavljen vršitelj dužnosti predsjednika Zdravko Čagalj. U najboljem slučaju izbjegnut je scenarij istupanja iz Premijer lige BiH.

Jedna od ekipa koja će svakako vrebati priliku da se ubaci u društvo šest najboljih je svakako Kaskada.Tu je i nekadašnji prvak Jugoslavije, Seljak iz Livna koji bi mogao ponoviti prošlosezonski rezultat. Beli Anđeo i Tango to teško mogu, iako znaju biti neugodni na domaćem terenu. Tek je nepoznanica novajlija u ovom društvu Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja koju smo upoznali tijekom kvalifikacijskoj turnira prošle sezone koja će se prvi put naći u ovom društvu.

Parovi prvog kola:

Subota:
Sloga GV/Uskoplje – Tango 19:00
Brotnjo - Seljak 18:00
Kaskada - Zrinjski 15:30

Nedjelja:
Mostar SG - Beli Anđeo 18:00
Centar - Salines 20:00

Kopirati
Drag cursor here to close