32:32

Hrvatska remizirala s Danskom

S bodom Hrvatska ostaje teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2023. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca.

Momčad Hrvoja Horvata odigrala je odličnu utakmicu protiv aktualnih Svjetskih prvaka, ali ostala je malo kratka za pobjedu.

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Šipić s devet, Filip Glavaš s osam, te Luka Cindrić s pet golova, dok je Mate Šunjić imao šest obrana.

Dance su predvodili Simon Bogetoft Pytlick s devet i Mikkel Hansen s osam golova, dok je Niklas Landin imao šest obrana.

S bodom Hrvatska ostaje teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Prije svega, Hrvatska mora dobiti i Bahrein i Belgiju, a onda joj je u prvoj varijanti potrebna senzacija Bahreina protiv Egipta ili SAD-a protiv Danske.

U drugoj varijanti Hrvatska može proći ako Egipat pobijedi Dansku pa bi odlučivala ukupna gol-razlika između Danska i Hrvatske. Danci tu ipak trenutno bolje stoje (+30 naspram +9 Hrvatske).

Kopirati
Drag cursor here to close