Odličan rezultat

Hercegovcu 28 medalja i drugo mjesto ekipno s Dalmatinskog judo Superkupa

Mostarski Hercegovac osvojio je odličnih 28 medalja i to 11 zlata, 3 srebra i 14 bronci te pehar za drugu ekipu u ukupnom poretku.
Sport / Ostali sportovi | 08. 11. 2021. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 7.11.2021. u Solinu održan je Dalmatinski judo Superkup na kojem je sudjelovalo oko 400 judaša iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Moldavije. Mostarski Hercegovac osvojio je odličnih 28 medalja i to 11 zlata, 3 srebra i 14 bronci te pehar za drugu ekipu u ukupnom poretku.

"Nakon skoro dvije godine sudjelovali smo na nekom od turnira u Hrvatskoj. Ostvarili smo odličan rezultat posebno uzevši u obzir da smo većinu medalja osvojili u uzrastima do 10 i do 12 godina čije kategorije su i najbrojnije. Ono još bitnije je da smo pokazali kontinuitet u radu i rezultatima s različitim generacijama. Naše generacije U14 i U16 su među najkvalitetnijima na Balkanu a sada i naše nove generacije pokazuju da su na dobrom putu. To je ono što nas posebno veseli. Također, zlatne medalje smo osvojili u najbrojnijim kategorijama a zanimljivost je bila da smo u čak dvije ženske kategorije imali cijelo postolje medalja sačinjeno od članica Hercegovca. Šlag na tortu turnira je pehar za osvojeno drugo mjesto no i tu moramo istaći kako smo bili malobrojniji a na kraju imali isti broj zlatnih medalja kao prvoplasirana ekipa Pujanki iz Splita. Jako smo zadovoljni prikazanim judom naših novih generacija te je za nadati se kako ćemo iz turnira u turnir još više rasti", poručili su iz Hercegovca.

Zlatne medalje: Anđela Cvitanović, Patrik Kolobara, Ilan Okić, Vice Kožul, Andrej Epler, Sara Buntić, Sara Planinić, Albert Galić, Dominik Senkić, Nera Prce i Gabriela Raič.

Srebrene medalje: Filip Tutavac, Eva Pindžo (klupsko finale) i Petra Čuljak (klupsko finale).

Brončane medalje: Nera Prce, Marko Gačić, Niko Zovko, Stjepan Raič, Katarina Palac, Katarina Sigler, Ivan Letica, Katja Tomić, David Azinović, Petra Zovko, Tomislav Brkić, Nika Zovko, Iva Živko i Matej Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close