KK Zrinjski

Dora Rezić viceprvakinja Balkana

Dora koja je inače osim što je vrhunska sportašica također je i odlična učenica i jedan divan primjer kako se sportske obaveze mogu uklopiti sa obrazovanjem.
Sport / Ostali sportovi | 09. 12. 2019. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Balkanskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 koje je održano od 6-8.12. 2019 godine u Sloveniji nastupilo je 750 vrhunskih natjecatelja. Na turniru su nastupili članovi reprezentacija država Balkanske karate federacije.

Hrvatsku reprezentaciju u kategoriji kadetkinje -54 kg predstavljala je Dora Rezić članica karate kluba Zrinjski Mostar. Odličnim nastupom u više borbi je pokazala kako se uz uporan rad može postići mnogo na velikoj sceni.

U prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Srbije rezultatom 4-1 nakon koje borbe je se vidjelo da su se pripreme isplatile. U drugom kolu pobjeđuje predstavnicu Bosne i Hercegovine još uvjerljivije 4-0 dok je u polufinalu pobijedila predstavnicu Slovenije rezultatom 2-0.

Foto: PR / Dora Rezić viceprvakinja Balkana

U finalnom meču gubi iako je u zadnjoj sekundi imala akciju za pobjedu ali je nedostajalo malo sportske sreće.

Veliki uspjeh kako za Doru tako i za trenera marka Opančara i karate klub Zrinjski Mostar. Dora koja je inače osim što je vrhunska sportašica također je i odlična učenica i jedan divan primjer kako se sportske obaveze mogu uklopiti sa obrazovanjem.

Trener Marko je prezadovoljan rezultatom posebno ako je do prije mjesec dana Dora imala nogu u gipsu. Vratila se treninzima i odradila fantastičan turnir.

Marko je posebno zahvalio prvom Dorinom treneru Lovro Ćoriću , koji je bio i trener prve ekipe, na osnovama koje su omogućile ovaj uspjeh. Također je spomenuo zahvalu za ostale trenere kluba i dijela uprave kluba koja se bori da bi djeca imala vrhunske uvijete za stvaranje vrhunskih rezultata.

Zahvala ide i rehabilitacijskom centru Život koji je zadnji nekoliko mjeseci brinuo o segmentima fizičke izdržljivosti kako Dore tako i ostalih članova kluba. Na kraju se zahvalio svim roditeljima kluba koji svoju djecu dovode na treninge i prate na turnire i sudjeluju u odrastanju svoje djece u vrhunske sportaše i ljude.

Kopirati
Drag cursor here to close