Cori Gauff

Prvo kontrolni pa onda tenis

Ipak, Amerikanci su pričali svoju priču, a maloj djevojčici Cori Gauff koja ima 15 godina i Venus Williams koja ima 39. Venus koja je već imala četiri osvojena Grand Slama prije nego što se Coco rodila.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2019. u 10:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I prije nego što su na teren izašle Venus Williams i Cori Gauff, prvog dana Wimbledona bili smo svjedoci tri velika, ogromna iznenađenja. Thomas Fabbiano je u pet setova sredio Stefanosa Tsistipasa, Jiry Vesely je šokirao Alexandera Zvereva u četiri, dok je Kazahstanka Yulia Putintseva izbacila drugu igrači svijeta, Naomi Osaku.

Ipak, Amerikanci su pričali svoju priču, a maloj djevojčici Cori Gauff koja ima 15 godina i Venus Williams koja ima 39. Venus koja je već imala četiri osvojena Grand Slama prije nego što se Coco rodila. Mary Joe Fernández i Chris Evert su objašnjavale kako Coco nema što izgubiti, kako ima tek 15 godina, kako je najmlađa ikada koja se plasirala u glavni ždrijeb itd. Svi koji su prvi put vidjeli Coco vjerojatno su isto pomislili. "Ista Venus", jer stvarno je ogromna sličnost.

"Ona je nevjerojatna, veliki borac, igračica koja je spremna ići u rizik", rekao je Patrick Muratoglou, veliki trener. Patrick je prvi koji je stao u zaštitu mlade tenisačice koja se suočila s pravilom WTA Toura koji ograničava broj turnira koje tinejdžeri mogu igrati, kako bi se spriječilo "izgaranje" u ranoj dobi.

"To je potpuno nepravedno prema igračima i igračicama koji su u stanju postići nešto u to vrijeme svog života i karijere. Tenis je ipak zanimljivi zato što je drugačiji", pojasnio je Mouratoglou.

Na terenu tokom meča niti jednog trenutka se nije "osjetila" ogromna razlika u godinama, iskustvu. Coco je igrala odlično, break iz petog gema je potvrdila u narednom bez izgubljenog poena, Venus nije uspjela doći do break lopte. Na početku drugog Coco je malo zastala, napravila dvostruke pogreške, suočila se s tri break lopte.

- Ništa neobično, ipak je ona djevojčica, ima samo 15 godina, rekla je u tom trenutku Evert, koja je tri puta osvajala Wimbledon. Coco se izvukla, pa onda opet u petom gemu napravila break. Za razliku od prvog seta, ovaj je morala ponoviti četiri gema kasnije. U desetom gemu je propuštala jednu, drugu, treću meč loptu, pa je spasila jednu break, a onda je tri poena kasnije slavila veliku pobjedu.

"Nakon svakog poena sam morala sebi podsjećati da moram ostati mirna. Morala sam postati svjesna da su linije normalne, da je teren normalan. Teško mogu objasniti kako sam se osjećala nakon svega. Ovo je prvi put da sam plakala nakon pobjede. Sestre Williams su krivac zbog kojeg se bavim tenisom. Uvijek sam tražila način da kažem kako je Venus bila moj idol, baš kao i Serena ali nisam imala prilike", pričala je nakon meča Cori koja naravno nije mogla izbjeći priču o roditeljima.

"Tata je skakao na svaki moj poen, roditelji su posebno sretni, a ja sam ponosna što su oni meni i mojoj braći posvetili kako bismo bili uspješni. Sada živim svoj san, nikada nisam pomislila da bi mi nešto ovako moglo dogoditi", kaže Cori koja je rođena u Atlanti, ali se kasnije preselila na Floridu.

Tenisom se bavi od sedme godine. Već ima potpisane ugovore s New Balanceom, odnosno talijanskom prehrambenom tvrtkom Barilla Group, koja također sponzorira Rogera Federera.

Iako vrlo vjerojatno Cori ne bi imala problema za prelazak u neku od većih akademija, ona i dalje trenira terenima Pompey Parka u Delray Beachu, tata Corey, mama Candi i sparing partner, Gaston Murray, čine njen stručni stožer.

Prošle godine je uzela juniorski Roland Garros, ovaj put je dobila priliku u kvalifikacijama Wimbledona. Prije nastupa u posljednjem kolu kvalifikacija morala je raditi kontrolni test putem interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close