Wimbledon

Čudesna 15-godišnjakinja srušila Venus Williams!

Petnaestogodišnjakinja je osvojila prošle godine juniorski Roland Garros, a 2017. godine je bila najmlađa finalistica juniorskog US Opena.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2019. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaestgodišnja Amerikanka Cori "Coco" Gauff (WTA - 301.) svladala je u prvom kolu Wimbledona sunarodnjakinju, 39-godišnju Venus Williams (WTA - 44.) 6:4, 6:4 u svojem prvom nastupu u glavnom ždrijebu Grand slam turnira u karijeri.

Staložena Gauff protiv peterostruke osvajačice Wimbledona odigrala je sigurno i u nijednom trenutku nije popustila pod teretom igranja protiv jedna od svojih heroina kada je odrastala.

Nakon susreta Williams je čestitala mlađoj suparnici koja je uzvratila riječima: "Hvala za sve što si učinila. Ne bih bila bez tebe ovdje", rekla je Gauff nakon meča koja je otkrila i kako joj je ovo bilo prvi put da je pustila suze poslije pobjede.

Susret je završila s 18 izravnim poena te osam neprisiljenih pogrešaka, dok je Venus zabila 16 winnera uz 26 pogrešaka. U sljedećem će kolu Gauff igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove koja je u dva seta svladala Arynu Sabalenku.

Petnaestogodišnjakinja je osvojila prošle godine juniorski Roland Garros, a 2017. godine je bila najmlađa finalistica juniorskog US Opena. Tamo je izgubila od sunarodnjakinje i dvije godine starije Amande Anisimove.

Kopirati
Drag cursor here to close