UEFA Futsal Liga Prvaka

Aladžić: Sporting ispred svih, ali ipak možemo proći dalje

Sporting iz Lisabona je svakako najzvučnije ime, ekipa koja je prije dvije sezone bila na krovu Evrope. I ne samo to, radi se o sastavu koji je među četiri najbolja europska kluba posljednjih nekoliko godina
Sport / Ostali sportovi | 19. 09. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su u dva navrata igrali drugi krug natjecanja UEFA Futsal Lige prvaka, ekipa Mostar SG se dosad niti jednom nije našla u ovako atraktivnom i kvalitetnom društvu koje ih čeka sljedećeg mjeseca u Sloveniji.

Sporting iz Lisabona je svakako najzvučnije ime, ekipa koja je prije dvije sezone bila na krovu Evrope. I ne samo to, radi se o sastavu koji je među četiri najbolja europska kluba posljednjih nekoliko godina.

Klub malog nogometa Ekonomac je godinama među najboljim ekipama prostora bivše Jugoslavije, sa 11 titula prvaka Srbije, i pet naslova pobjednika Kupa.

Najmanje atraktivan protivnik je prvak Slovenije KMN Dobovec, ali ne treba zaboraviti da ova ekipa također iza sebe ima dva prolaska u drugi krug Lige prvaka odnosno UEFA Futsal kupa.

Naravno, u taboru prvaka BiH su svjesni činjenice da ih čekaju teški protivnici, ali vjeruju da mogu dohvatiti jedno od tri mjesta koja vode među 16 najboljih u Europi.

Dio priprema je odrađen na Vlašiću, dio u Mostaru, igraju se i kontrolne utakmice. Posljednja je bila protiv prvaka Hrvatske, ekipe Novo vrijeme Apfel, Mostar SG je upisao trijumf 6:5.

Nova sezona na domaćim terenima počinje 5. i 6. listopada, dok prvu utakmicu Mostar SG u Sloveniji igra 9. listopada protiv Sportinga, pa je za očekivati da će susret s Bijelim Anđelima biti prolongiran.

"Dobri rezultati u protekle dvije sezone nisu prošli nezapaženo, gledajući koeficijente prije samog izvlačenja mi smo među dvadeset najboljih klubova u Europi. Nema više nastupa u prvom krugu, sada smo tu među najboljima, igramo protiv Sportinga, Ekonomca, prvaka Slovenije, sigurno da je to veliki izazov za nas, ali svi u klubu vjerujemo kako može ostvariti još jedan iskorak pa proći ovu grupu. Realno Sportingu je tu ispred svih, a mislim da se mi možemo boriti s prvacima Srbije i Slovenije. Izmijenili smo donekle sliku igračkog kadra, ali vjerujemo da s ovim igračima koje sada imamo možemo ispuniti svoj cilj", mišljenja je kapetan Mario Aladžić.

Na domaćim terenima tu dileme nema kada su u pitanju ciljevi, dupla kruna, ništa manje.

"Nikada nije lako braniti naslov prvaka, a mi opet imamo izazov biti najbolji u prvenstvu, ali želimo i osvojiti Kup. Sigurno da nas čeka zanimljiva sezona, vidjeli ste prošle kako je svoju priliku iskoristila ekipa Brotnja, vidimo da su se neke ekipe pojačale, moglo bi biti vrlo zanimljivo, ali mi ne odustajemo od svog cilja", dodao je Aladžić.

Kopirati
Drag cursor here to close