Milijuni eura

Zrinjskom se smiješi rekordna zarada

Porazom Zrinjskog u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Zrinjski svakako ima 700.000 eura zarađenih od sudjelovanja u prva dva pretkola.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2023. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski nakon ispadanja od Slovana, natjecanje nastavlja u kvalifikacijama za Europsku ligu. Plemići će masno zaraditi od sudjelovanja u europskim natjecanjima.

Tako je Zrinjski samim sudjelovanjem u prvom pretkolu sebi osigurao 300.000 eura. Prolaskom u drugo pretkolo, zaradili su dodatnih 400.000 eura čime dolazimo do ukupnog iznosa od 700.000 eura, prema podacima Goal.com, koje prenosi sport1.oslobođenje.ba.

Porazom Zrinjskog u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Zrinjski svakako ima 700.000 eura zarađenih od sudjelovanja u prva dva pretkola – ali natjecanje nastavlja u trećem pretkolu Europske lige koje donosi oko 600.000 eura.

Time dolazimo do zaključka da je Zrinjski već zaradio preko 1,3 milijuna eura. Pobjedom u trećem pretkolu Europske lige protiv Breidablika imao bi zagarantirano mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige koje im je prošle sezone izmaklo za dlaku.

Porazom u trećem pretkolu Europske lige, natjecanje bi Zrinjski nastavio u play-offu Konferencijske lige gdje bi igrao utakmicu za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

U slučaju plasmana u grupe Konferencijske lige, Zrinjski bi dobio 2,9 milijuna eura, što bi sa zaradom iz prošlih pretkola Lige prvaka i Europske lige uprihodilo Zrinjskom preko četiri milijuna eura.

Podsjetimo, Zrinjski prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv islandskog Breidablika igra u četvrtak, 10. kolovoza na stadionu HŠK Zrinjski, a utakmica je na rasporedu od 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close