Zrinjski raspucan pred LASK

Bilbija postigao novi hat-trick, Izraelac Niron primio tri gola

Zrinjski je između dvije utakmice s LASK-om dočekao Zvijezdu 09 i ispratio ih s pet pogodaka u mreži, ali je i primio tri.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2023. u 21:34 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski je odigrao i drugu utakmicu u Premijer ligi za ovu sezonu i to vrlo efikasnu. Protiv novog premijerligaša Zvijezde 09 aktualni prvak slavio je s 5:3 uz tri pogotka najboljeg strijelca lige svih vremena Nemanje Bilbije. 
 
Nije prošlo ni 10 minuta utakmice a gledatelji na stadionu vidjeli su tri gola. Trener Krunoslav Rendulić prvi put je među vratnice poslao Omera Nirona, a Izraelac je primio gol u svom debiju već u drugoj minuti utakmice.
 
Stefan Veličković okrenuo se na 17 metara i šutirao, a lopta se odbila od nekoga iz obrane Zrinjskog i prevarila Nirona.
 
Ipak, Zvijezda 09 ne samo da nije uspjela očuvati vodstvo, nego je vrlo brzo ostala bez njega. U petoj minuti Franko Sabljić ušao je u šesnaesterac gostiju i poslao povratnu loptu, a Antonio Ivančić sproveo ju je u mrežu.
 
Bljesak.info / Antonio Ivančić
 
Na sličan način Zrinjski je poveo tri minute kasnije, s tim da je asistent bio Kerim Memija, a strijelac Nemanja Bilbija.
 
Memija je sudjelovao i kod trećeg gola Zrinjskog, njegov ubačaj sa strane nakratko je izbila obrana Zvijezde, ali Matija Malekinušić je glavom iz blizine pogodio za 3:1.
 
I kada se činilo da će Zrinjski na odmor otići sa sigurnom prednosti Zvijezda 09 opet je zabio. Nigerijac Kayode Saliman pobjegao je obrani domaćih i kroz noge Nironu pogodio za 3:2. 
 
Bljesak.info / Ultrasi napunili svoju tribinu
 
Da će i u drugom dijelu biti pogodaka naslutili smo odmah na početku kada je Memija pogodio vratnicu. U 51. minuti publika je ustala na noge. Nemanja Bilbija namjestio se i majstorski pogodio rašlje Zvijezdinog pogotka.
 
Na 5:2 povisio je isti igrač. Bilbija je hat-trick postigao u 74. minuti i to na asistenciju Josipa Ćorluke.
 
Bljesak.info / Napadači raspoloženi na Zrinjski - Zvijezda 09
 
Treba dodati i da je novi vratar Zrinjskog Omer Niron imao i nekoliko obrana u drugom dijelu, za što je dobio i aplauz s tribina mostarskog stadiona.
 
Ipak, Izraelac se definitivno nije proslavio i u 90. minuti primio je i treći gol. Iz slobodnog udarca pogodio je Maksimović, a Niron je definitivno mogao bolje reagirati.
Kopirati
Drag cursor here to close