Bilbija dvostruki strijelac

Zrinjski zabio četiri komada Želji i ostavio se u igri za Europu

U golovima bogatoj utakmici Zrinjski je svladao Željezničar s 4:2 i ostavio odluku o plasmanu u europska natjecanja za zadnje kolo.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2021. u 18:30 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je bez većih problema, ako izuzmemo kraj prvog i početak drugog poluvremena, pobijedio Željezničar s 4:2 i ostao u igri za Europu. Plemići su svoj dio posla napravili, ali i dalje će ovisiti o rezultatima protivnika, Širokog i Veleža.

Zrinjski je krenuo uraganski i već nakon sedam minuta imao je dva gola prednosti. Domaći su poveli golom mladog Ivana Bašića na asistenciju Josipa Ćorluke. Samo dvije minute kasnije Plemići su udvostručili vodstvo, a strijelac je bio Mario Tičinović.

U tim trenutcima činilo se da će Zrinjski razbiti nezainteresiranog Željezničara, a imao je još par prilika da to i napravi, preko Nemanje Bilbije i Dragana Juranovića.

Bljesak.info / Zrinjski svoj dio posla napravio

No, pred kraj poluvremena Željezničar je došao do gola. Samir Bekrić je ubacio iz kornera, a Frane Ikić pogodio glavom za 2:1.

Taj pogodak kao da je unio nesigurnost u domaće redove, što su gosti vrlo brzo iskoristili početkom drugog dijela. Marin Magdić je izgubio loptu, a u situaciji četiri na jedan lopta je došla do Samira Bekrića koji ju je primirio i poslao u mrežu za 2:2.

Ipak, takav rezultat trajao je tek šest minuta. Bilbija je oboren u petercu gostiju i sudac Mujić svirao je jedanaesterac. Bilbija ga je sam izveo i silovito pogodio donji lijevi kut Benderovog gola.

Bljesak.info / Bilbija izborio i realizirao penal

Sedam minuta kasnije Bilbija je postigao i drugi gol na utakmici. Oteo je loptu gostima, prevario Bendera i poslao je u mrežu za konačnih 4:2. 

Kopirati
Drag cursor here to close